Prin această situație a trecut recent colega noastră Andreea, mamă a doi copii adorabili de 4 și 6 ani. Cei mici sunt foarte năzdrăvani și îi ocupă colegei noastre cea mai mare parte a timpului, astfel că nu îi mai rămâne aproape niciun minut pentru soțul ei. 

„Când soțul meu mi-a spus că a rezervat o masă la restaurant, am simțiti o bucurie imensă. A trecut mult timp de când am ieșit în oraș, iar viața noastră de cuplu este, practic, inexistentă în acest moment. Îmi doream din tot sufletul să mă aranjez, să îmi pun tocurile pe care nu le-am mai scos din dulap de ani de zile și să mă bucur de un pahar de vin bun în compania soțului meu.”

Din nefericire, vestea cea bună a fost imediat acaparată de o problemă: ce facem cu cei mici? Atât părinții cât și socrii Andreei locuiesc în alt oraș, iar vecinii au și ei proprii copii de care să se ocupe, așa că posibilitățile tindeau către zero. 

„Nu este prima dată când îmi dau seama că nu am o persoană de încredere cu care să las copiii atunci când am nevoie, în special la ore târzii. Agențiile de babysitteri au prețuri exorbitante și tot timpul am considerat că mai bine renunț la planurile mele pentru cei mici decât să plătesc mult prea mulți bani pentru o seară în oraș. Cheltuielile cu bona alături de plata consumației la restaurant ar fi depășit cu mult bugetul alocat unei astfel de ieșiri, iar eu prefer să cheltuiesc acei bani pe lucruri de care pot beneficia, mai degrabă, copiii.”

Norocul Andreei a fost, însă, vecina ei. Cu o zi înainte de seara magică, atunci când Andreea se gândea serios să anuleze totul pentru a mia oară, vecina de pe palier i-a povestit despre un nou site unde poți găsi profesioniști în tot felul de domenii la prețuri mai mult decât rezonabile. În plus, motivul pentru care colega noastră a decis să dea o șansă noului serviciu a fost pagina cu recenzii și siguranța pe care aceasta i-o oferea.

„Am intrat pe site cu puțină speranță, pregătită fiind să anulez rezervarea. Când am văzut că fiecare profesionist are o secțiune dedicată review-urilor de la clienți, mi-am dat seama că aș putea găsi un babysitter în care să am încredere datorită experienței altor familii. Nimeni nu și-ar lăsa copiii pe mâna cuiva nepriceput.” 

A doua zi după magicul eveniment am observat cu toții ceva schimbat la colega noastră atunci când a intrat în birou: strălucea. Seara petrecută alături de soțul ei a fost ca o vacanță.

„Nu mi-a venit să cred cât de ușor am găsit un babysitter pentru cei doi îngerași. Mi-am creat un profil și am postat anunțul prin care căutam persoana potrivită. În doar câteva minute am primit mai multe oferte de la oameni care păreau cu toții foarte serioși și dedicați. O fată tânără, dar cu multă experiență în creșterea copiilor mi-a atras atenția. Nu doar că cerea un preț mai mult decât rezonabil pentru orele pe care le va petrece alături de cei mici, dar avea o mulțime de review-uri impecabile de la clienții cu care lucrase în trecut. Nici nu am mai stat pe gânduri.”

Andreea a reușit să găsească persoana perfectă care să o ajute cu cei mici și a reușit să petreacă o seară de neuitat alături de soțul ei, exact așa cum visa. Doar pentru că suntem părinți nu înseamnă că nu mai putem să ne bucurăm de viața de adult. Vremurile moderne în care ne aflăm ne oferă posibilități nenumărate să rezolvăm orice problemă, chiar dacă aceasta pare ușoară, cum este găsirea unui babysitter pentru copii.