Din fericire, există o multitudine de metode simple de a ne feri de țânțari, în special atunci când ne aflăm în interiorul casei. Dacă ești în căutarea unor astfel de metode, citește rândurile ce urmează.

Utilizarea unei lămpi LED 360 de grade anti țânțari cu USB

Una dintre cele mai eficiente accesorii casa de îndepărtare a țânțarilor este lampa LED 360 de grade. Este vorba despre un aparat alimentat cu electricitate, ce nu necesită utilizarea lichidelor chimice sau a radiațiilor și care nu este toxic pentru mediul înconjurător. Acesta funcționează prin crearea unor șocuri electrice asupra țânțarilor, moliilor și altor insecte zburătoare în limita a 30 de metri pătrați, fară a avea consecințe asupra organismului uman. 

În plus, poate fi folosit cu succes atât în interiorul casei, cât și pe terasă, în gradină, în curte sau la cafenea.

Folosirea uleiului esențial de camfor

O manieră ecologică de a scăpa de țânțarii din casă este de a folosi un vaporizator cu ulei esențial de camfor. S-a constatat că uleiul de camfor are efecte de lungă durată ca agent de respingere. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva picături de ulei în vaporizator și să îl lași să acționeze timp de 15 – 20 de minute. Nu uita, însă, să închizi toate ușile și ferestrele din încăpere. După acest interval de timp, nu vei mai găsi țânțari în cameră, însă poate să apară un miros destul de neplăcut. Camforul are și alte beneficii, fiind des utilizat în remediile pentru dureri musculare și respirație.

Creșterea plantelor care alungă țânțarii

Știai că există plante care au efectul de a îndepărta țânțarii? Ei bine, aceste plante pot fi crescute și în ghivece, în interiorul casei. Mai mult decât atât, unele specii de astfel de plante nu numai că vor ține la distanță țânțarii, ci și alți dăunători, precum șoarecii. 

Printre speciile de plante cu efect de îndepărtare a țânțarilor se numără tulsi, citronella, gălbenelele și menta.

Folosirea unui spray cu usturoi

Dacă nu dorești să utilizezi un spray de țânțari încărcat cu substanțe chimice, un spray simplu, cu apă și usturoi, ar fi minunat pentru o casă fără țânțari.

Zdrobește sau toacă 4,5 căței de usturoi și fierbe-i în apă pentru câteva minute. Toarnă soluția obținută într-o sticlă cu pulverizator și folosește-o peste tot în jurul casei pentru a preveni sau îndepărta țânțarii.

Se pare că mirosul de usturoi este atât de înțepător, încât poate ucide instantaneu acești dăunători.