Pe lângă lumanari de botez și mărturiile trebuie alese cu mare atenție pentru a găsi ceva cu semnificație și care să se potrivească cu tematica evenimentului.

Scurt istoric al mărturiilor de botez

Primele mici suveniruri au apărut în Anglia, în secolul al XVI-lea. Ceva timp mai târziu, această tradiție a fost preluată de francezi, care ofereau la sfârșitul ceremoniilor religioase bomboniere din cristal și dulciuri de dimensiuni reduse, ori cuburi de zahăr, despre care francezii considerau că simbolizează bogăția și fericirea. Odată cu trecerea timpului tradiția a evoluat, astfel că astazi mărturiile au luat alte forme precum rame foto, felicitări personalizate, magneti de frigider cu imagini de la eveniment ori mici accesorii pentru bijuterii.

Tradiția mărturiilor a cunoscut succesul datorită italienilor. Se spune că în secolul al XV-lea, familiile care își botezau copii ofereau invitaților mici cadouri, mai ales dulciuri precum bomboane și ciocolată ambalate sofisticat. De cele mai multe ori, acestea erau legate cu fundite colorate, roz dacă copilul creștinat era fetiță și albastru dacă era băiețel, dar și biletele pe care inscripționau tot felul de mesaje.

Cum alegi mărturiile de botez potrivite?

Din trecut un lucru a rămas neschimbat referitor la aspectul mărturiilor: acestea trebuie să fie frumos ambalate și elegante. Paleta inspirațională este extrem de largă, așa că iată câteva sugestii:

  • Mărturiile dulci sunt o idee extraordinară! Poți alege mici cutii tradiționale sau decorate într-un mod elegant în care să pui bomboane, ciocolată, migdale, turtă dulce sau prăjituri rafinate,
  • Saculeti de organza  umpluți cu flori uscate sau accesorii simbolice, precum cruciulitele sunt deja celebrii și reprezintă o idee extrem de potrivită.
  • Fotografiile de pus în ramă sau sub forma unui magnet de frigider sunt tot mai des întâlnite în ultimul timp. Acestea au și un rol destul de practic, pentru că își vor găsi loc cu siguranță în albumele foto ale celor dragi.
  • Sticluțele cu uleiuri esențiale sau cu ulei de măsline sunt potrivite pentru un botez în stil mediteranean ce are loc în aer liber sau chiar la o piscină.

 În final îți mai spunem doar că, pentru a face o alegere potrivită ai grijă ca mărturiile să se potrivească cu tematica nunții și să le fie cât de cât utile invitaților tăi!

Sursa foto: pixabay.com