Intenția ar trebui să fie întotdeauna de a deveni versiunea cea mai bună a propriei persoane și asta subliniază și Andra Olarean, autoarea cărții Manualul femeii de succes. Există o serie de aspecte care conduc spre îndeplinirea acestui obiectiv, structurate clar și deslușit în cuprinsul cărții menționate. Care este calea spre succes pe care trebuie să o parcurgă orice femeie care dorește să ajungă acolo?

Cum poate cunoaște o femeie succesul?

Pe cat este de complexă această întrebare, pe atât este de laborios răspunsul. Pe fiecare plan trebuie atins un anumit nivel de dezvoltare, respectiv cel optim.

  • Pe plan sentimental

Este o parte a vieții poate dintre cele mai problematice pentru anumite persoane. Relațiile sentimentale pot fi influențate de nenumărați factori, iar copilăria este unul dintre aceștia. Reușita unei relații depinde de modul de a aborda diverse situatii, de tehnicile de comunicare la care partenerii apelează atunci când intră în conflict, de modul în care sunt interpretate semnale diverse. Cartea Andrei Olarean vorbește despre cum poate o femeie să mențină o relație sentimentală sănătoasă, care să asigure fericirea de ambele părți.

  • La nivel de carieră

Pentru a face din profesie o carieră de succes, aceasta trebuie să fie făcută în primul rând cu pasiune, din plăcere și respect pentru ce reprezintă aceasta. Există și la acest capitol o serie de pași de urmărit, despre care pot citi în detaliu cele interesate în Manualul femeii de succes. Este esențial a dobândi inteligență emoțională, înainte de toate, ulterior fiind necesară identificarea unor soluții prin care planul de reușită să fie dus la bun sfârșit. Cartea cuprinde o serie de idei în această privință, alături de câteva sfaturi despre investițiile ce pot fi realizate pentru dezvoltare (atât financiară, cât și personală).

  • La nivelul gândirii

În acest sens, o femeie trebuie neapărat să se organizeze pentru a putea adopta o gândire sănătoasă și potrivită indiferent de provocările pe care le întâlnește. Conștientizarea propriilor valori este un prim lucru de realizat. De asemenea, pavarea căii spre succes cu stabilitate și încredere este absolut necesară. Pentru asta este nevoie ca fiecare femeie ce își stabilește atingerea succesului să își evidențieze calitățile, să învețe să nu fie o femeie de sacrificiu, să încheie armistițiu cu trecutul, să renunțe la frică sau în varianta scurtă, să aibă un mindset corespunzător.

  • Din punct de vedere fizic

Oricine știe că fizicul dictează într-o foarte mare măsură impresia pe care o persoană o face în societate. La un moment dat oricine ajunge să se simtă nemulțumit de propria persoană atunci când stilul de viață nu este unul corespunzător.

Problemele legate de kilogramele în plus își găsesc rezolvarea de obicei atunci când mindset-ul este potrivit, când gândirea este una pozitivă și există perseverență. Pentru a avea un corp armonios și sănătos, cele interesate pot citi cele 21 reguli de aur din Manualul femeii de succes despre cum îl pot obține și menține astfel. Sunt numeroase aspecte ce influențează fizicul, dar totodată și psihicul uman. O femeie care dorește să atingă succesul trebuie să fie pregătită să confrunte orice situație, să dobândească răbdarea de care este nevoie pentru a adopta un mod de viață sănătos.

  • La nivelul vestimentar

Bineînțeles că este important ca și vestimentația, respectiv încălțămintea și accesorizarea să fie de bun gust, pentru a afișa o imagine corespunzătoare în societate. Fiecare apariție poate pune o etichetă reprezentantelor feminine, motiv pentru care grija pentru aspectul fizic și îngrijirea personală ar trebui să fie la ordinea zilei.

Manualul femeii de succes

Această carte de autocunoaștere constituie o sursă de inspirație pentru cele care doresc să își schimbe viața, dar nu oricum ci prin perfecționarea pe toate planurile. Scrisă într-o tentă pe alocuri haioasă, dar în general personală, aceasta oferă femeilor povești reale, situații în care orice femeie poate ajunge la un moment dat în viață, dar și soluțiile pentru a ieși din acestea mai puternice.

Concluzia este că din fiecare expriență de viață, o femeie trebuie să ia părțile folositoare. Cu ajutorul acestora, precum și a unei motivații pe măsură, fiecare trebuie să își descopere calitățile, pasiunile și înclinațiile profesionale și să muncească pentru a-și atinge obiectivele.