Această perioadă poate fi incertă pentru elevi și studenți, care nu știu încă în ce mod se vor întoarce la școală din toamnă. Cu toate acestea, un lucru este cert: când te vei întoarce la școală, vei avea nevoie de un laptop și pentru asta trebuie să iei în considerare un MacBook Air.
Un laptop este cel mai simplu și mai eficient mod de a-ți îndeplini sarcinile școlare și orice alt fel de muncă, chiar dacă lucrezi de acasă.
Cele mai bune laptopuri de pe piață în acest moment în care poți investi sunt MacBook Air și MacBook Pro de la Apple. Deși plătești un preț mai mare inițial, precum și comparativ cu laptopurile altor branduri, acești bani sunt o investiție în lucruri precum fiabilitatea, designul, conectivitatea și eficiența, precum și numele de încredere al Apple.
Cum să alegi un MacBook
Odată ce MacBook ți-a atras atenția, decizia va fi între MacBook Air și MacBook Pro. Fiecare are utilizări foarte specifice, și ocazional nuanțate.
MacBook Air este cel mai ieftin dintre toate laptopurile Apple, mai ales atunci când iei în considerare faptul că există diverse reduceri pentru studenți. Cea mai mare parte a prețului mai mic se datorează unei puteri mai mici și a unei viteze mai mici, care nu sunt factori importanți pentru mulți studenți. Însă dacă munca ta implică o mare cantitate de editare video, procesare muzicală sau modelare 3D – orice lucru care necesită aplicații gigant care lucrează cu fișiere mari în mod regulat – ia în considerare MacBook Pro.

Dacă ai nevoie de un laptop pentru a face teme școlare de zi cu zi – lucrări, prezentări, fișiere Word – precum și să urmărești Netflix și să discuți cu prietenii și familia, un MacBook Air se va descurca bine. Este extrem de ușor și portabil, MacBook Air fiind practic ca o pană!
De fapt între MacBook Air și MacBook Pro nu există o diferență imensă. Ambele versiuni din 2020 au caracteristica Magic Keyboard, o tastatură mult mai confortabilă și mai ușor de utilizat decât versiunea anterioară Butterfly care a frustrat utilizatorii Mac. Amândouă laptopuri arată uimitor și în ceea ce privește ceea ce vezi pe ecran. MacBook Air și-a redus marginile și a adăugat display Retina, ceea ce îl face vizual comparabil cu Pro, deși MacBook Pro are un ecran mai luminos (și boxe mai bune). Versiunea 2020 a MacBook Air are și True Tone, care se adaptează la lumina ambientală și reglează automat culoarea pe ecran. Dacă ești un gamer pasionat, este posibil să găsești anumite diferențe între placa Intel Iris a MacBook Air și cea Intel Iris 645 a MacBook Pro (cele mai scumpe versiuni se laudă cu un AMD Radeon Pro 5300M), dar pentru restul dintre noi acest lucru nu este important.
Adevărata diferență este în putere și viteză. MacBook Air este alimentat de un procesor 10th Gen Core i7 de 1,2 GHz. Acesta este un motor mai mult decât suficient pentru calculul de bază, dar, din nou, dacă lucrezi foarte mult cu videoclipuri sau cu programe mai mari – mai ales multitasking – vei dori ceva mai puternic. MacBook Pro începe cu un Intel Core i5 de 8-gen 8-GHz de 1,4 GHz și merge până la un Core i7 de 2,6 GHz 9-gen (pe cele mai scumpe modele).
În cele din urmă, există problema stocării. Ia în considerare cât de mult spațiu ai nevoie. Din nou, dacă păstrezi doar documente, prezentări și fotografii pe laptop, vei fi mulțumit cu ceea ce vine în cutie. Însă atunci când editezi fișiere video de mai multe GB și alte fișiere mari, trebuie să începi să îți faci griji sau să te orientezi către MacBook Pro.
Ceea ce ambele MacBook-uri au este fiabilitatea. MacBook-urile tind să se descompună mai greu decât computerele, iau mai puțini viruși, sunt o țintă mai grea pentru spam și malware și sunt ușor de actualizat.
Dacă îți dorești un laptop bun pentru lucru cu aspect minunat, un MacBook este laptopul de care ai nevoie. Iar când vine vorba de a decide între MacBook Air și MacBook Pro, decizia ține doar de câtă putere și viteză ai nevoie.