Locuințele noi

Locuințele nou construite au avantaje notabile, pe care le știi, însă, pe care ar trebui să le pui în balanță atunci când oscilezi între o casă la mâna a doua și una nouă. Dintre aceste avantaje, câteva ies în evidență:

Diferențe estetice

Față de locuințele vechi și anoste, construcțiile noi au mai multă strălucire și parcă un aspect mai luxos. Formele, culorile sau unghiurile concură pentru a oferi o experiență interesantă utilizatorilor. În plus, metodele moderne de calcul computerizat al încărcărilor permit folosirea unor elemente de arhitectură moderne. Astfel, îți poți permite luxul unor scări din piatră naturală care să se potrivească perfect cu pardoseala, fără să te temi de încărcarea în plus, cum ar fi în cazul caselor la mâna a doua. Pentru un confort optim, căută modele de trepte scari pe piatraonline.ro, ca să-ți decorezi casa cea nouă materiale performante. 

Rezistența la seisme

Seismele îngrozesc, deoarece mișcarea tectonică produce, aproape întotdeauna, efecte la nivelul construcțiilor. Un cutremur nu poate fi prezis, însă, poate fi anticipat și luat în calcul la nivel de proiectare, iar construcțiile noi mizează pe acest lucru. Calculele seismice s-au dezvoltat foarte mult, în special după cutremurul din 4 martie 1977, magnitudinea foarte mare a acestuia determinând, în anii care i-au urmat, studierea mișcărilor tectonice și includerea încărcărilor seismice majore în calculul de rezistență al structurilor. 

Materiale inovatoare

Datorită faptului că studiile cu privire la construcții au evoluat, același lucru se întâmplă și în cazul materialelor de construcții. Acestea sunt mult mai eficiente, din punct de vedere energetic, lucru care se reflectă, adesea, în facturile de utilități. În plus, casele noi sunt oferite cu tot cu sisteme de izolare, spre deosebire de multe dintre construcțiile la mâna a doua 

Case la mâna a doua

Dacă privești situația pragmatic, vei înțelege că este mai rentabil să achiziționezi o casă nouă, decât una deja folosită. Explicație este simplă: este normal să vrei lucruri noi, care nu au mai fost utilizate de alte persoane înaintea ta, însă, în același timp, acest lucru constituie și o problemă.

Spre exemplu, dacă vorbim strict despre mișcarea seismică, în cazul unei locuințe la mâna a doua putem fi asigurați că ea va rezista, cel mai probabil unui alt cutremur, asta dacă nu este încadrată într-o clasă de risc seismic. Dacă, însă, acea locuință nu prezintă semne vizibile de deteriorare, s-ar putea să reziste mai bine decât una nouă, despre care nu avem (încă) un model comportamental la încărcare seismică, altul decât cel din calculele de modelare grafică. 

În construcții există, în permanență, riscuri, însă, de aceea, există Autoritatea Națională pentru Construcții, cea care are în vedere situațiile ce pot apărea atât în cazul construcțiilor de orice fel. Important în final este să alegi casa dorită în funcție de ceea ce îți place și de ce consideri tu că ar fi sigur pentru tine, pentru că, în definitiv, poți realiza lucrări de consolidare, dacă situația o cere.