Viața de artist presupune un program agitat, neregulat. Când îți faci timp să mergi la controale medicale?

Recunosc, în perioada adolescenței nu dădeam prea multă importanță acestor controale. În timp, am înțeles necesitatea lor și le acord o atenție deosebită. S-a produs un declic în momentul în care mama mea a fost depistată cu o formă de cancer. Acum e bine, însă am avut emoții și mi-am dat seama cât de important este să ajungem să facem controale regulat. În cazul mamei, cancerul a fost depistat în stadiul 2B, deci aproape de stadiul 3, dar a fost operabil și din fericire acum este foarte bine și asta contează enorm. Când am aflat, mi se părea o glumă proastă, nu-mi venea să cred că mi se întâmplă mie, că ni se întâmplă nouă… Mama, care tot timpul era sănătoasă, să aibă o problemă și mai ales una atât de serioasă!

De atunci, mi-am schimbat total percepția asupra vieții, am început să am mult mai multă grijă la ce mănânc, să mă informez, să dorm bine… să am o viață echilibrată. 

De foarte multe ori, oamenii nu merg la analize pentru că le este frică de ce ar putea să afle. Eu îmi fac toate analizele în fiecare an. Mi se pare important și îmi găsesc timp ca măcar o dată pe an să merg să îmi fac investigațiile, controlul medical, eco la sân, Papanicolau etc. Timpul nu înseamnă nimic dacă nu îl folosești în avantajul tău. Mi se pare important să îmi fac analizele, să mă testez împotriva HPV, să am grijă de mine, să mă bucur de viața pe care mi-a dat-o Domnul și să fiu bine pentru cei dragi. 

Se spune că atunci când devii mamă conștientizezi mai bine rolul prevenției. Cum a fost în cazul tău, mai ales că ai o fetiță, iar fetele trebuie să fie extrem de atente în ceea ce privește infecția cu HPV?

Da, așa este, când devii mamă ești mult mai atentă la ce ți se întâmplă. Acum am o datorie în plus. Mă gândesc mult mai mult la mine, la cât de important e să fiu sănătoasă atât pentru mine, cât și pentru copilul meu. Aș vrea să se bucure cât mai mult de mine și eu de ea pentru că știu ce înseamnă numai gândul că ai putea rămâne fără mamă, la o vârstă fragedă.

S-a lansat Easy HPV Test în România, o metodă unică de depistare a virusului HPV. Ce te-a îndemnat să te alături campaniei de conștientizare a femeilor asupra pericolului infecției cu Human Papiloma Virus (HPV) și a importanței testării HPV?

Din nefericire, chiar săptămâna trecută m-a sunat una dintre prietenele mele, plângând, să-mi spună că și-a făcut testul HPV și i-au ieșit tulpinile cu riscurile cele mai mari. Era extrem de supărată, am liniștit-o cum am putut și i-am spus că de acum înainte este important să urmeze sfaturile medicilor și să facă tratamentul corespunzător.

Mă bucur că există și în România testul Easy HPV, este o plasă de salvare într-o situaţie limită, cancerul de col uterin fiind o afecțiune care, dacă nu e descoperită devreme și nu e tratată, poate fi mortală!

Un alt avantaj foarte important este faptul că îl poți face acasă, în confort şi intimitate. Şi este o economie de timp, atât de importantă în viaţa agitată pe care o trăim.  

Testul Easy HPV cu autorecoltarea de probe la domiciliu poate să identifice prezenţa virusului papiloma uman (HPV) cu o precizie de aproape 100%, înainte ca acesta să provoace orice leziuni, prevenind astfel îmbolnăvirea gravă de cancer cauzată de virus. Testul atrage atenția asupra celor mai periculoase tipuri de HPV, printre care tipurile 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58, respectiv 35, 39, 51, 56, 59, 66 și 68.