Lada frigorifică se poziționează orizontal și este mult mai adâncă în comparație cu un congelator clasic. Ocupă, într-adevăr ceva mai mult spațiu față de un congelator, însă pot cunsuma cu până la 3 ori mai puțin curent față de acestea. Lada frigorifică poate fi plasată pe un hol, într-un balcon închis, în garaj sau într-o magazie ferită de umezeală și intemperii.

Beneficiul în a avea o ladă frigorifică este că poți avea mereu alimentele de care ai nevoie, poți păstra carne, legume, verdeață, fructe, dar și semi-preparate. De asemenea, poți pregăti feluri de mâncare și le poți porționa în caserole pentru a le păstra mai mult timp. În acest fel economisești bani, timp, iar mâncarea iese mult mai gustoasă fiind gătită în cantități mari.

O ladă frigorifică nu dispune de rafturi, precum un congelator, deci organizarea cât și accesul anumitor alimente ar putea să vi se pară dificil. În schimb, avantajul este că tocmai acest spațiu mult mai mare vă oferă posibilitatea de a depozita produse mult mai voluminoase fără probleme. Dacă aveți nevoie de o organizare mai bună a produselor, puteți oricând să apelați la separatoare sau cutii speciale pentru lada frigorifică. Puteți utiliza și caserole sau pungi de diferite culori pentru a ști exact ce ați depozitat. De asemenea, puteți folosi etichete atât pentru numele alimentului cât și cu data la care a fost congelat, în așa fel încât să știți ce trebuie consumat prima dată.

Pentru a îți putea face o idee despre lada frigorifică potrivită pentru tine, iată mai jos o listă cu câteva modele în funcție de dimensiuni sau consum:

Cea mai mică

O ladă frigorifică de la EMAG de dimensiuni reduse este Midea MDRC152SLG34W. Este o ladă frigorifică de 54 centimetri lățime și 84.5 centimetri înălțime. Are o capacitate de 99 de litri, face parte din clasa de energie A+, cu un consum de 0.466 kWh pe zi și 170 de kWh pe an. Nivelul de zgomot este de 42 dB, ceea ce este destul de scăzut.

Cea mai ieftină

Cu siguranță o ladă figorifică de dimensiuni mai mici va fi mai ieftină, dar un model de dimensiuni medii, cu o capacitate de 198 de litri ce poate fi găsită la un preț foarte avantajos este Star-Light CFFM-198FWH. Are o lățime de 81.6 centimetri și o înălțime de 85 centimetri. Face parte din clasa energetică A+, cu un consum zilnic de 0.6 kWh și un consum anual de 221 kWh. Nivelul de zgomot este de 42 dB. Vine cu 2 coșuri interioare, pentru depozitare.

Cea mai eficientă

Din punct de vedere energetic, poate printre cele mai bune este Liebherr GTP 2356, cu o capacitate de 200 de litri. Această ladă frigorifică face parte din clasa energetică A+++ și consumă 0.3 kWh pe zi și 117 kWh pe an. Prețul ei este destul de ridicat, însă este o ladă frigorifică de calitate superioară ce vine dotă cu funcții multiple. Este și silențioasă, cu un volum de zgomot de numai 38 dB. Vine cu 3 coșuri pentru depozitare.

O opțiune mai ieftină cu un consum scăzut este modelul de lada frigorifica Arctic AO23P40. Aceasta are o capacitate de 230 de litri. Face parte din clasa A++, având un consum anual de 186 kWh. Are o autonomie de 67 de ore fără curent. Vine cu un singur coș. Acestă ladă frigorifică este cu aproximativ de 3 ori mai ieftină față de modelul de la Liebherr.