Obținute din soiuri consacrate de struguri, neaoșe sau adaptate cu succes la terroirul românesc, vinurile roze sunt o alegere sofisticată, de care te poți bucura în zilele răcoroase de toamnă. Descoperă, în cele ce urmează, câteva exemple din catalogul magazinului online BeiCeVrei, unde vei găsi cel mai bun raport calitate-preț la toate băuturile tale preferate!

Crama Oprișor – Caloian Rose Sec

Produs într-un loc cu tradiție, acest vin are o nuanță de zmeură  și un gust răcoritor, care amintește de dulceața din petale de trandafiri, căpșuni și fragi de câmp. Cultivarea viței de vie în Mehedinți, regiunea de unde vine acest vin delicios, are o lungă istorie și stă drept mărturie pentru calitatea vinurilor oferite.

De altfel, colecția Caloian de la Crama Oprișor este inspirată de o veche tradiție românească. Mai exact, este vorba despre un ritual străvechi, menit să încheie vremurile de secetă și să aducă ploaia benefică pentru recoltă. Savurează acest vin roze autohton și vei simți pofta de viață tipic românească, precum și conexiunea pe care oamenii de pe vremuri o aveau cu natura.

În ceea ce privește asocierea culinară, acest vin se pliază perfect pe preparatele din pește sau din carne de pui. Consumă-l în timpul mesei sau într-o seară liniștită de toamnă și vei reuși să te bucuri de savoarea sa inconfundabilă.

Tarla 101 – Rose (PN)

Dacă vrei să ai parte de un vin roze liniștit din Pinot Noir, trebuie să încerci o sticlă de Tarla, venită din Crișana – Transilvania. Culoarea roz pal păstrează nuanțe de foiță de ceapă roșie, iar mirosul său proaspăt are note minerale, fructate și florale.

Acest vin dinamic și plin de prospețime poate fi asociat cu pește sau fructe de mare, însă reușește să potențeze și gustul unei fripturi de porc pe grătar ori al unui mușchiuleț de vită cu paste. 

Domeniile Davidescu – Rose Rara Neagra

Familia Davidescu este cunoscută în spațiul autohton pentru vinurile unice pe care le oferă. Măiestria cu care este preparată această băutură a fost transmisă din generație în generație și, drept urmare, astăzi te poți bucura de un vin de calitate, pregătit „ca pe vremuri”.

În cazul sortimentului de Rose Rara Neagra, este vorba despre un vin roze blând, cu un buchet bogat de fructe roșii, flori și grepfrut. Gustul său ireproșabil poate fi asociat cu succes cu mâncăruri cu pește, piept de pui, fructe de mare ori cu o salată Niçoise.

Averești – Diamond Magnum – Busuioacă

Sortimentul Diamond Magnum aduce o metodă de prezentare elegantă și un gust pe măsură! Podgoria Huși este unul dintre cei mai cunoscuți producători de vin din nord-estul României, locul unde vița de vie este cultivată de mii de ani. Mirosul vinului Diamond Magnum este reprezentat de o busuioacă asemănată cu parfumul unui trandafir deschis în miez de vară.

Acest sortiment de vin roze poate fi asociat cu orice preparat culinar, însă se recomandă savurarea lui alături de persoane dragi în momente de veselie și bună-dispoziție. Astfel, te vei putea bucura la maximum de finalul elegant, cu note revigorante de busuioc.