Astfel, in randurile de mai jos vei putea descoperi 7 detalii pe care trebuie sa le cunosti despre tratamentele cu implanturi dentare si efectele acestora.

Ce categorii de varsta pot apela la aceste tratamente?

Orice persoana care a depasit varsta de 18 ani se poate bucura de beneficiile unor implanturi dentare. Specialistii in implantologie afirma ca motivul pentru care varsta trebuie sa fie mai mare de 18 ani este acela ca dupa aceasta varsta se formeaza definitiv arcadele dentare.

Un alt aspect foarte important este starea generala de sanatate pe care o ai. Recomandarea este sa te informezi inainte in legatura cu permisiunile si contraindicatiile care ti se aplica pentru a putea sti daca tratamentele cu implanturi dentare sunt solutia potrivita pentru tine.

Rata de succes a tratamentelor este foarte ridicata

Succesul tratamentelor cu implanturi dentare este influentat de igiena orala. Astfel, o igiena corespunzatoare a cavitatii bucale iti va permite sa mentii dintii si gingiile in stare buna si va sustine buna functionare a implanturilor dentare.

Din acest motiv, atentia asupra igienei orale nu trebuie sa dispara nici dupa terminarea tratamentului, motiv pentru care trebuie sa asiguri periajul de cel putin 2 ori pe zi. In plus, apa de gura si ata dentara pot fi de ajutor in eliminarea resturilor alimentare ramase in urma periajului. In situatia ingrijirii corespunzatoare, rata de succes a implanturilor dentare depaseste 95%.

Poti manca fara griji

Confortul si functionalitatea asigurate de un dinte artificial astfel inserat sunt poate chiar mai ridicate decat cele oferite de un dinte natural, astfel incat nu vei avea nicio problema la mestecarea alimentelor tale preferate.

Estetica impecabila

Implanturile dentare imita structura dintelui natural sanatos si se comporta exact ca acesta, motiv pentru care nu va fi vizibila nicio diferenta din punct de vedere al aspectului. Tocmai de aceea, vei reusi sa recapeti frumusetea zambetului si vei regasi increderea in tine, bucurandu-te de libertatea de a socializa si comunica fara momente stanjenitoare cauzate de aspectul danturii.

Durabilitate garantata

Daca starea generala de sanatate este buna si daca acorzi atentie igienei orale, te vei putea bucura de beneficiile implanturilor dentare pentru tot restul vietii. Cu toate acestea, fumatul poate reduce perioada de functionare a unui dinte artificial in situatia in care va afecta tesuturile (osos si gingival) din cavitatea bucala.

Tratamentele cu implanturi dentare previn migrarea si afectarea dintilor vecini

Lipsa unui dinte va conduce la apropierea dintilor invecinati spatiului lipsa. Pe langa faptul ca aspectul danturii va fi inestetic si fizionomia ta va suferi modificari sesizabile, poti intampina si probleme legate de depunerile de tartru din cauza ingreunarii periajului dentar si a intregului proces de igienizare. Spre deosebire de alte solutii de inlocuire a dintilor, implanturile dentare nu vor afecta dintii vecini.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca amanarea tratamentului cu mai mult de doua luni de la pierderea dintelui natural va duce la micsorarea spatiului lasat liber. In aceste circumstante, inserarea radacinii artificiale va fi ingreunata, iar acest detaliu va mari gradul de complexitate al interventiei si, implicit, riscul de esec.

Astfel, cea mai buna recomandare este sa stabilesti impreuna cu stomatologul inserarea implantului in termen de 2 luni de la extractia dintelui natural sau de la desprinderea acestuia.

Vei economisi sume importante

Implanturile dentare inserate in timp util iti vor permite sa eviti o serie de cheltuieli importante asociate posibilelor complicatii, precum:

– resorbtia osoasa – tesutul osos care a sustinut radacina dintelui natural se va retrage (va pierde volum) in cazul in care nu vei insera radacina artificiala in urma vindecarii zonei extractiei;

– retractia gingivala – gingiile care acopera dintii vecini se retrag, expunand radacinile si crescand riscul de aparitie a cariilor si altor afectiuni.