Bumbacul este materialul cel mai potrivit pentru îmbrăcămintea de copii, deoarece este rezistent, flexibil, ușor de întreținut și sigur pentru pielea sensibilă a celor mici. Dar, poate că cel mai mare avantaj dintre toate ar fi că bumbacul îți permite să petreci cât mai puțin timp pentru a-l întreține și curăța.

Bumbacul lasă pielea să respire

Copiii sunt extrem de activi și găsesc în orice lucru un motiv de joacă. De aceea, aceștia tind și să transpire destul de des. Din fericire, îmbrăcămintea din bumbac menține o temperatură optimă la nivelul pielii și este extrem de confortabilă. Acest lucru se datorează faptului că bumbacul este un material natural care absoarbe umiditatea. 

Este cunoscut faptul că hainele pentru copii realizate din bumbac 100% de la liloo sunt perfecte pentru copiii care se află mereu în mișcare, indiferent de anotimp. Pe timp de vară, îmbrăcămintea din bumbac este răcoroasă, iar iarna este perfectă pentru a menține căldura corpului.

haine copii

Un material rezistent la uzură

La fel ca și copiii, bumbacul nu se teme să se murdărească. Una dintre cele mai puternice fibre naturale, bumbacul este mai durabil și mai rezistent decât multe alte țesături. Așadar, dacă ești în căutarea unor haine pentru copii rezistente la uzură, cea mai bună opțiune rămâne bumbacul. Nu doar atât, fibrele rezistă indiferent de cât de des ai spăla hainele, deci cei mici se pot murdări fără probleme.

Bumbacul este foarte fin

Pielea copiilor este mai delicată decât a adulților și mai sensibilă la iritații. O țesătură sintetică poate provoca iritații urâte, care ar trebui să fie evitate. Deci, care este tipul potrivit de țesătură? Produsele din bumbac 100% nu sunt abrazive pentru piele și nu provoacă erupții la nivel cutanat. 

Bumbacul devine chiar mai moale odată cu utilizările multiple, astfel că cei mici își pot purta hainele preferate pentru mai multe zile la rând, fără probleme. Așadar, mai ales dacă ești în căutarea unor haine pentru copii care iau contact direct cu pielea (precum maiourile), mergi pe varianta bumbacului.

Nu provoacă alergii

O reacție alergică surpriză poate fi destul de înspăimântătoare. Din fericire, bumbacul este o fibră 100% naturală și rareori provoacă iritații sau reacții alergice. Surprinzător sau nu, acesta este rezistent în mod natural la acarieni, astfel încât copiii cu astm sau alte alergii nu vor avea de ce să-și facă probleme. Există multe alte produse care pot provoca alergii celor mici, iar hăinuțele pentru copii nu ar trebui să se numere printre ele.

Sesiuni de spălat mai puține

După cum știi, bumbacul este o țesătură care lasă pielea să respire. Astfel, acesta nu captează uleiurile corpului și mirosurile, așa cum fac alte țesături. 

De aceea, îmbrăcămintea din bumbac nu se murdărește la fel de repede ca alte țesături, deci nu trebuie să speli hainele la fel de des. Nu doar atât, acest material este extrem de ușor de spălat. Așadar, ai încă un motiv pentru care ar trebui să cumperi haine copii din bumbac 100%.