În loc să judecăm părinții care aleg un ham bebe pentru copilul lor, este important să ne amintim că suntem cu toții indivizi diferiți, cu copii diferiți, în situații diferite în care încercăm să facem tot ce putem și să luăm cele mai bune decizii pentru familiile noastre diferite.

La fel ca în cazul fiecărui produs pentru bebeluși, un ham bebe poate fi utilizat corect sau incorect. Pune-ți următoarele întrebări:

  • Cum îi este prezentat copilului – Este folosit ca ajutor de siguranță sau este un mod de a spune „Nu am încredere în tine, controlez această relație”?
  • Când se folosește – Se folosește lângă drumuri aglomerate sau se folosește în jurul casei?
  • De ce se folosește – Este legat de pericolul real sau părintele este prea îngrijorat de amenințări care pur și simplu nu există?

Fii sincer când îți pui aceste întrebări. Nu vrei să folosești un ham bebe din motive greșite. Mulți părinți se bazează pe un ham bebe și cu un motiv întemeiat. Acesta poate fi uimitor de util. Un ham bebe este ideal pentru tine dacă oricare dintre următoarele scenarii sună familiar:

  • Copilul tău se îndepărtează de tine în momentul în care îl pui jos
  • Copilul tău este incredibil de impulsiv și pare să ia întotdeauna o decizie greșită
  • Copilul tău suferă de autism sau ADHD.
  • Plimbi mai mulți copii mici și nu poți fi atent la toți

Da, un ham nu este potrivit pentru fiecare copil, dar dacă ai nevoie de unul care să te ajute într-o situație anume, atunci nu este absolut nimic în neregulă cu asta.

Există trei tipuri diferite de ham bebe. Două dintre acestea sunt grozave, însă unul dintre ele este de fapt periculos pentru copilul tău.

Ham bebe simplu

Un ham bebe simplu este cea mai simplă variantă pe care o poți alege. Bucla hamului trece peste umeri și piept, iar cureaua este atașată la spatele hamului. Curelele hamului sunt reglabile, astfel încât să poți încadra corect copilul.

Un ham bebe simplu este cel mai ieftin tip de ham copii.

Din cauza lipsei de caracteristici, un ham bebe simplu este și destul de mic și îl poți pune cu ușurință în geantă când este nevoie.
Din păcate, datorită designului simplu, seamănă cel mai mult cu o lesă pentru animale de companie.

Ham bebe cu rucsac

Un ham bebe cu rucsac funcționează la fel ca un ham bebe simplu. Singura diferență este că acest ham seamănă cu un rucsac.
Atașat în partea din față sunt curelele rucsacului care țin copilul în ham. O curea de siguranță este legată de spatele rucsacului, în timp ce celălalt capăt îl vei ține în mână.

Deoarece arată similar cu un rucsac obișnuit, mulți părinți consideră că este mai ușor să își facă copilul să poarte un ham. Multe hamuri cu rucsac au modele adaptate pentru copii, rucsacul fiind în formă de cățeluș, oaie sau leu, ceea ce le face irezistibile pentru copii mici și bebeluși.

Ham bebe pentru încheietura mâinii

Un ham bebe făcut pentru încheietura mâinii este periculos și pur și simplu nu poate fi recomandat ca dispozitiv de siguranță. De ce? Pentru că este probabil îi va face copilului tău mai mult rău decât bine.

Cu un ham bebe normal, copilul este liber să-și balanseze brațele în mod normal înainte și înapoi în timp ce merge. Un ham pentru încheietură poate interfera cu mersul corect al copilului.

Dacă dintr-o dată trebuie să îți tragi copilul pentru a evita un pericol, riști să-i disloci cotul sau umărul. În schimb, un ham bebe normal distribuie forța pe o suprafață mai mare (trunchiul), ceea ce, la rândul său, ajută la prevenirea rănirii acestuia.

În plus, cureaua de la încheietura mâinii poate fi incredibil de iritantă și poate provoca o erupție cutanată gravă.