Decorul perfect nu există

Mai ales dacă ne referim la acasă, la amprenta personală pe care o dai unui spațiu, regulile de amenajare ar putea fi o constrângere. Creează un spațiu primitor și intim, accesibil și funcțional, alege decoratiuni interioare care se potrivesc în decor și aduc armonie. Ține cont și de aspectele următoare în ceea ce priveşte amenajarea livingului. De altfel aici regăsim printre cele mai frecvente greșeli, apărute tocmai din efortul de a amenaja un spațiu care să placă oaspeților:

Covorul prea mare sau prea mic  – fie creezi impresia de spațiu aglomerat, fie că nu ai terminat de amenajat locul. În principiu covorul potrivit este cel care îți lasă o suprafață de maximum 60 cm liberă, în living spațios și maximum 20 de cm într-un living mai mic.

Mobilierul – de evitat să-l lipești de perete. În plus, dacă vorbim de seturi de canapea, fotolii și taburete acestea pot fi obositoare când au același design. Practic parcă te afli într-un showroom. Poți adăuga dinamism ambianței cu o pată de culoare la aceste detalii de decor. Taburete în forme și culori diverse, inedite și chiar atipice regăsești în cadrul eshopului Decodepot.ro.

Iluminat – ai singura sursă de lumina lustra din tavan. Nu este vorba doar despre lumina suficientă în încăpere, ci și de atmosfera creată, potrivită pentru spațiul unde te relaxezi și petreci timp cu invitații. Livingul este o încăpere multifuncțională, aici citești, servești masa poate, așadar iluminatul trebuie să țină cont și de acest aspect. Folosește surse de lumina pe cele 3 niveluri, tavan, perete și pe suprafețe. Decodepot te va inspira și din acest punct de vedere – găsești aici lămpi, felinare, lumânări sau lampioane.

Tablourile – sunt adesea o alegere pentru living, doar că adesea sunt amplasate greșit. Dacă acestea sunt mai aproape de tavan decât de mobilă atunci bifezi încă o dată o greșeală comună. Nu trebuie să apleci capul pe spate pentru a admira o opera de artă sau o fotografie înrămată. Înălțimea recomandată este de 150 cm.

Perdelele – dacă te gândești ce ar putea fi greșit despre acestea, atunci află că montarea lor pe șină chiar deasupra cadrului ferestrei este o situație ce ar trebui să o eviți. Vorbim atât de perdele, cât și de draperii. O astfel de alegere nu face altceva decât să creeze impresia că spațiul este mai mic decât este în realitate. Poți schimba însă acest efect optic, optând pentru șina montată sus, cât de aproape de tavan este posibil. Astfel vei atrage privirea în sus și vei accentua înălțimea camerei.

Există de fiecare dată goana după perfecțiune. Ține însă cont că a alege un decor predefinit, așa cum vezi în reviste nu îți asigură neapărat perfecțiunea pentru că îți anulează orice urmă de personalizare. Amenajarea ar trebui să te definească totodată. Descoperă decorațiuni inedite și sursă de inspirație la Decodepot.