Copleșit de opțiuni? Alege pas cu pas, pentru siguranța copilului 

Uneori, să alegi în tihnă este poate abordarea mai bună. Ne grăbim să cumpărăm ceva accesibil, dar compromitem calitatea. Un scaun auto ar trebui să aibă mai multe centuri de siguranță și elemente de prindere, care asigură din start stabilitatea acestuia pe banchetă. 

La Nichiduță sunt ușor de găsit scaune auto pentru toate preferințele, de la cele cu print, la cele colorate, cele cu prindere clasică sau cu isofix. Comenzile pot fi efectuate online, aveți și suport total în acest sens, asistență la preluarea comenzilor, pentru a alege cu încredere știind că este versiunea potrivită. Experiența oricărui client cu acest eshop continuă cu livrarea, capitol la care vor constata că livrarea scaunului auto a durat 2 zile. Rapid și eficient!

Ce aleg? Cu sau fără isofix?

În timp ce prețul este adesea un criteriu ușor de departajare între variantele disponibile de produs, nu trebuie să uităm, de fapt, de diferența de calitate. Isofixul este sistemul ce permite ca scaunul auto să se comporte independent. Copilul și scaunul în care va sta nu depind de centura de siguranță a mașinii, scaunul este mai bine fixat și nu are nicio șansă, nici după un impact, să fie destabilizat. 

Desigur, scaunele auto cu isofix sunt mai scumpe, însă își merită investiția. Singura condiție rămasă este ca mașina să dispună de sistem integrat și să permită deci montarea unui astfel de element. În marea majoritate a cazurilor, mașinile noi nu au această problemă. 

Montat în față sau în spate?

În mod ideal copilul ocupă locul de pe bancheta din spate, stă în scaun auto îndreptat în sensul invers direcției de mers. Studiile arată că sunt mai puține probleme post impact, în cazul în care ar exista unul, dacă cel mic este astfel poziționat. Există o astfel de tendință în țările dezvoltate, aplicate și copiilor până la vârsta de 6 ani. Însă, cum în România legea nu prevede o regulă strictă din acest punct de vedere, desigur că nu este aplicabil la noi. 

Există variante de scaune auto ce se pot roti 360 de grade. Copilul va fi în siguranță și poziționat în funcție de situație. Ideal tot pe bancheta din spate, însă pentru acei părinți care conduc singuri în mașină cu bebelușul o variantă este și scaunul din dreapta, respectând însă toți termenii de siguranță la montajul scaunului. 

La nichiduta.ro sunt ușor de regăsit variante cu sau fără isofix, cele care permit ajustarea spătarului, deci ideale pentru drumuri lungi, pentru că permit celui mic să doarmă mai confortabil. Descoperiți dotările înainte de orice alegere, pentru a fi siguri că ați luat toate măsurile necesare pentru siguranța celui mic atunci când este în mașină. 

Contact: 

0341 733 029

[email protected]