Ce baterii sunt bune pentru lavoar?

Alegerea unei baterii de calitate, rezistente în timp, pentru lavoar este foarte importantă. Având în vedere că bateria pentru lavoar este utilizată zilnic, de mai multe ori, ai nevoie de o soluție durabilă și care poate fi acționată cu ușurință, inclusiv de cei mai mici membri ai familiei. Calitatea unei baterii pentru lavoar diferă de la un producător la altul.  

Pentru a veni cu modele mai puțin costisitoare, unele branduri propun variante care nu sunt calitative și care au o durată de viață scurtă, lucru de care ajungi să îți dai seama la doar câteva luni după ce ai făcut achiziția.

O baterie de lavoar calitativă te va ajuta să faci economii importante, atât datorită faptului că asigură un consum mai mic de apă, dar și pentru că nu va trebui înlocuită foarte curând.

Printre cele mai bune branduri producătoare de baterii lavoar se numără Cersanit, Fluminia, Hatria, Kolo, Villeroy & Boch. Chiar dacă prețul modelelor este destul de mare comparativ cu alte variante existente pe piață, investiția merită.

Odată ce te-ai decis asupra bugetului pe care vrei să îl aloci bateriei pentru lavoar, te poți apoi decide în funcție de restul caracteristicilor.

În funcție de destinație, există baterii de lavoar încastrate care se montează în faianță sau zidul de la baie, baterii de lavoare pe blat care se montează direct pe lavoarul de baie, bateriile de lavoar pe pardoseală și bateriile pentru chiuvete freestanding.

În funcție de tipul de comandă, există baterii monocomandate și baterii duble. Bateriile de lavoar monocomandate sunt modelele care au doar un singur braț de acționare, iar cele duble sunt bateriile de lavoar cu 2 robineți pentru apă rece, respectiv apă caldă.

Avantajele unor baterii sanitare de calitate

O baterie sanitară de calitate îți va ușura foarte mult viața. În primul rând, alegând calitatea vei economisi timp și bani, tocmai pentru că ai optat pentru un model rezistent care nu va trebui înlocuit o dată la câteva luni, deci vei plăti o singură dată produsul și poți sta ani de zile fără nicio grijă în privința acestuia.

Un alt avantaj al unor baterii sanitare de calitate este aspectul estetic. La capitolul finisare și materiale din care sunt realizate, bateriile de calitate se remarcă, putând astfel deveni piesele centrale dintr-o baie amenajată în stil modern.

Un alt beneficiu al unei baterii sanitare de calitate este inclusiv acela că te ajută să economisești apă, ori de câte ori o folosești, un aspect destul de important mai ales pentru o familie numeroasă.