1. O pereche de jeans

Jeansii sunt piesa vestimentară care nu artrebui să lipsească din nicio garderobă capsulă. Dacă obiectivul tău este super minimalist, atunci îți recomandăm să deții o singură pereche de jeans, cu model clasic, low-cut, de culoare albastră. Acesta este modelul cel mai versatil care poate fi combinat în multe ținute. Dacă abia faci trecerea la o garderobă capsulă, poți să rămâi cu 2 sau 3 perechi de jeans. Pe lângă modelul clasic, alege o pereche de mom jeans cu talie înaltă, într-o culoare deschisă și o pereche de skinny jeans, de culoare mai închisă.

  1. Câteva cămăși

La capitolul cămăși, ai câteva piese esențiale pe care le poți combina ușor. Pe de o parte, cămașa din denim, de culoare albastru sau bleu deschis, apoi cămașa albă simplă oversized și una sau două cămăși cu croială cu croială pe corp, pentru ținutele office. Cămășile trebuie să fie din materiale de bună calitate pentru că vor fi printre pesele cele mai purtate din garderobă.

  1. Pantalonii chino

Pantalonii cu model chino, într-o culoare închisă, complementară cu restul pieselor din garderobă, nu trebuie să lipsească. Aceștia pot fi folosiți în ținutele office, dar și pentru outfit-uri mai casual, combinați cu o pereche de sneakersi și un top funky. 

  1. Sneakersi 

În orice garderobă capsulă trebuie să existe o pereche de sneakersi pe care să-i poți combina atât cu piesele mai formale cât și cu ținutele casual. Alege patofi sport de la un brand de renume, pentru a te bucura atât de un model deosebit cât și de materiale de calitate, având în vedere că vei purta frecvent acești sneakersi. O pereche de adidasi Balenciaga pentru femei, fie modelul clasic, de culoare albă, fie în culor mai tari, poate reprezenta o opțiune foarte inspirată. Când vine vorba de sneakers, combinația câștigătoare ar trebui să fie un mix între comoditate și design.

  1. Rochia de culoare neagră

Despre ”the little black dress” s-au scris nenumărate articole de modă. Iar o garderoba, fie capsulă, fie obișnuită, este incompletă fără această rochie. Rochia neagră este rochia versatilă pe care o poți purta la birou, la un cocktail party sau la o cină cu prietenii. Este acea rochie care nu se demodează, poate fi combinată ușor cu alte piese vestimentare si cu accesorii și te salvează din orice situație.

  1. Trenciul 

Trenciul este, de asemenea, o piesă esențială în garderoba capsulă, pentur că poate fi purtat atât în ținute elegante, cât și în ținute smart casual. Combină-l cu pantaloni chino, o cămașă și pantofi oxford, pentru un outfit potrivit la birou sau cu o pereche de mom jeans, un top simplu și o pereche de adisași, pentru un look cât se poate de fresh, potrivit la ieșirile cu prietenii. Mânecile suflecate și cordonul legat dau trenciului un aer casual. În ceea ce privește culoare, trenciurile clasice sunt bej sau crem și aceasta este culoarea recomandată, dacă vrei să alcătuiești o garderobă capsulă.

Acestea sunt câteva dintre piesele care nu trebuie să-ți lipsească atunci când vrei să transformi garderoba ta într-o capsulă. Reține că piesele pe care le păstrezi ar trebui să fie din aceeași gamă cromatică, să poată fi combinate ușor și să te avantajeze.

Sursa foto: pixabay.com