Contrar miturilor, gândacii de bucătărie nu sunt mai atrași de murdărie, din contră. Aceștia preferă spațiile curate, unde își pot face cuib, astfel încât nu trebuie să fie o ,,rușine” faptul că o persoană are în casă acești dăunători. Din nefericire, mulți oameni care locuiesc la bloc nu vor să recunoască faptul că se confruntă cu problema gândacilor, de teamă de a nu fi judecați și nici nu iau vreo măsură concretă pentru a-i elimina. Din această cauză, gândacii se înmulțesc necontrolat în scurt timp și ajung și în casele vecine, dar și la subsolul blocului sau la ghena interioară (dacă există), punct în care este destul de greu de scăpat de ei prin metode simplu și va trebui să se apeleze la o firmă specializată în dezinsecție și deratizare. 

Gândacii de bucătărie nu sunt doar neplăcuți și înfricoșători pentru persoanele care au fobie, ci pot transmite și foarte multe boli, având în vedere că umblă prin canalizare. Deși li se spune gândaci de bucătărie și te-ai aștepta să îi găsești doar acolo, adevărul este că pot infesta toata casa, făcându-și cuiburi în zonele mai puțin accesibile, cum ar fi în crăpături mici, în plinte, oriunde găsesc în spațiu disponibil. Aceștia sunt activi noaptea și foarte multe persoane sunt speriate de faptul că se trezesc cu aceștia în orice încăpere a casei, pe pereți sau chiar și în pat, ceea ce este mai mult decât neplăcut. 

Cel mai bine este să iei atitudine și să elimini gândacii încă de când îl vezi pe primul. De menționat faptul că insecticidele obișnuite nu au efect asupra lor, ci doar cele special concepute pentru ei, având în vedere că pot supraviețui unor condiții de neimaginat pentru oameni. Este important să elimini atât gandacii, dar și ouăle acestora, iar dacă bănuiești un loc unde ar putea avea cuibul, cu atât mai bine trebuie să îl distrugi. 

În primă fază, când vezi doar câte unul sau doi gândaci la câteva zile, poți încerca o soluție foarte simplă, dar eficientă: capcane gandaci de bucatarie, pe care le poți comanda de la magazinul online Fitomag. Așa cum le spune și numele, acestea sunt realizate astfel încât să prindă gândacii înăuntru, datorită unei substanțe care îi atrage și a unui adeziv special. Sunt simplu de folosit, nu afectează mediul înconjurător și au efecte foarte bune. 

Așadar, dacă te confrunți cu problema gândacilor de bucătărie, nu mai aștepta: comandă cele mai bune produse ce te vor scăpa de acești dăunători!