1. Don Quijote povestit copiilor, de Rosa Navarro Durán , Francesc Rovira

Don Quijote este considerată o adevărată capodoperă, unul dintre cele mai frumoase și înduioșătoare romane din literatură, așa că ar fi fost păcat să nu se bucure și copiii de povestea celebrului moșier spaniol. Este o ediție specială, repovestită, cu ilustrații și cu evidențierea moralei: refuzul de a renunța la visuri, oricât de grele ar părea. Don Quijote era un moșier spaniol, considerat puțin nebun de către familie. Acesta pornește într-o aventură ce avea drept scop ajutoarea celor nepăstuiți și cucerirea unei domnițe pe nume Dulcinea del Toboso. În călătoria l-a avut alături pe servitorul său, Sancho Panza și împreună au înfruntat uriași, căpcăuni, vrăjitori și alte grozăvii. 

  1. Disney. Povesti de aur. Cele mai frumoase povesti cu animale

Cine nu adoră personajele Disney? Chiar și adulții sunt în continuare îndrăgostiți de prințesele din acest univers, de Mickey Mouse sau de Donald și nu numai. Astfel, îți propunem o carte superbă, care va ajuta copiii să se îndrăgostească de citit. Dintre cele mai de succes povești ce pot fi regăsite în paginile acesteia, se numără și: Pisicile Aristocrate, Regele Leu, Dumbo, 101 dalmațieni, Doamna și Vagabondul. 

  1. Enciclopedia pentru toți copiii, de Amanda Hamilton

Oricât ar fi de frumoase și de atractive cărțile cu povești, copiii au nevoie și de cărți care să le stimuleze imaginația și care să îi ajute să absoarbă anumite informații. Printre acestea, se numără și enciclopediile. Cea pe care ți-o propunem conține peste 1000 de imagini spectaculoase (ilustrații și fotografii), informații organizate ușor, pe capitole și pe coduri de culoare, despre spațiu, natură, geografie, istorie, arte, știință și așa mai departe. Este un start bun pentru toți copiii care își doresc să afle cât mai multe despre lume și despre tot ceea ce îi înconjoară. 

  1. Pachet Colorici. Set 10 cărți

Este un pachet care conține zece cărți de colorat, ideale pentru copiii cu vârsta între 3 și 7 ani. Coloratul nu este doar un proces de distracție, ci unul prin care copiii își dezvoltă imaginația, răbdarea și dexteritatea. În plus, este bine să oferi copiilor cărți care să prezinte diferite situații sau animale și prin care să descopere lumea. 

  1. Pachet Enciclopedii pentru copii. Set 3 carti

Așa cum spuneam și mai sus, Enciclopediile sunt indispensabile și ar trebui prezentate copiilor de la vârste la care pot asimila și înțelege foarte ușor anumite concepte. Acest pachet conține Enciclopedia Larousse pentru copii, care abordează subiecte vaste, de la dinozauri și până la istoria destul de recentă, Enciclopedia stiintelor pentru copii Orpheus Ed. III, în cadrul căreia se regăsesc informații despre stele și galaxii, sistemul solar, fenomene naturale, faună și floră, corpul uman, religie, limbile lumii, istoria omenirii și multe altele și  Atlasul ilustrat al lumii pentru copii, care conține hărțile continentelor atât din punct de vedere fizic, dar și politic și din punct de vedere al industriilor și resurselor, dar și hărțile individuale ale țărilor sau ale anumitor regiuni.

În încheiere, sperăm să îți placă toate aceste recomandări și să îi oferi copilului tău tot ce este mai bun!