Vom vedea, în acest articol, care sunt toate avantajele englezei pentru copii, cum poate crește un copil bilingv, dacă îi poate deruta pe copii o a două limba și de ce să alegi ilsc.ro cursuri engleza.

Mulți părinți se întreabă care este momentul potrivit pentru că copiii lor să învețe limba engleză. Putem spune cu certitudine absolută că, cu cât începei mai repede, cu atât este mai bine.

Idealul ar fi să începem din primii ani de viață, deoarece numai copiii pot învăța foarte bine o a doua limbă fără niciun efort deosebit, la fel că limba lor maternă.

Când încep să frecventeze școala primară și să studieze limba română din punct de vedere al gramaticii, de fapt, devine din ce în ce mai complicat să învețe a două limbă cu aceeași naturalețe ca prima, deoarece creierul încearcă să traducă, mai degrabă decât să gândească direct în limba respectivă.

Totuși, unii pediatri și logopezi sfătuiesc părinții să nu îi ducă pe cei mici la cursuri pentru a doua limbă înainte de vârsta de 3 ani. Potrivit lor, ar încetini învățarea celor dintâi. Cu toate acestea, deși în unele cazuri se întâmplă ca copilul bilingv să înceapă să vorbească mai târziu, atunci când începe, vorbește două limbi în același timp, fără nicio dificultate.

Toate avantajele englezei pentru copii

Când un copil bilingv începe să vorbească, activează una dintre cele două limbi pentru a comunica: în creier, competiția pentru această alegere stimulează o activitate și flexibilitate naturală la acea vârstă, care contribuie la întărirea țesutului cognitiv.

Copiii care cunosc două limbi obțin rezultate mai bune la școală, deoarece, atunci când creierul este antrenat datorită trecerii rapidă dintr-o limbă în altă, este capabil să selecteze și să-și amintească mai bine cele mai importante informații.

În cele din urmă, mai multe studii arată cum stăpânirea unei a două limbi ajută la protejarea împotriva Alzheimerului, încetinind efectele sale ireversibile timp de până la patru ani, comparativ cu pacienții monolingvi.

Într-o lume din ce în ce mai globalizată și conectată, copiii care cresc învățând două limbi au acces la un mediu cultural mai deschis și dezvoltă gândirea creativă mai mult decât colegii monolingvi.

Cum poate crește un copil bilingv?

În primul rând, cel mai banal răspuns este că un copil poate crește bilingv atunci când părinții vorbesc două limbi materne diferite sau sunt bilingvi. În acest caz toate activitățile de rutină reprezintă oportunități prețioase de a învăța cuvinte noi, pur și simplu ascultând sunetul lor.

Abilitățile lingvistice ale copiilor se dezvoltă extrem de rapid, datorită capacității lor de a absorbi orice cuvânt sau sunet pe care îl aud. Este uimitor cât de repede pot învăța cuvinte noi în două limbi diferite.

Pentru a stimula copiii să folosească acești noi termeni, nu trebuie să le repeți de sute de ori. Dacă un cuvânt este pronunțat greșit, nu este nevoie să corectăm sau să forțăm copilul. Este mult mai bine să-l încurajăm întotdeauna cu un exemplu practic.

Atunci când părinții nu sunt bilingvi, cursurile de engleză pentru copii pot oferi un stimul și mai eficient, deoarece sunt oferite de profesioniștii din instruire și învățare. Așa cum am spus deja, de fapt, creierul copiilor este predispus la învățarea unei a două limbi, deoarece se află în cea mai flexibilă fază.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, copiii nu percep presiune, deoarece nu este o activitate școlară, ci pur și simplu absorb sunete, se obișnuiesc cu accentele și cadențele, în timp ce dobândesc alte abilități, cum ar fi numărarea sau abilitățile sociale, jucându-se cu alți colegi.

Este predarea unei a două limbi străine derutantă?

Nu, copiii pot învăța două limbi simultan, cu aceeași simplitate cu care învață în mod natural doar una. Dacă confundă cele două limbi în aceeași propoziție, este foarte posibil ca, pe măsură ce cresc, să fie capabili să le distingă, articulând corect propozițiile.

Mai mult, copiii și adolescenții bilingvi dezvoltă o mai mare conștientizare metalingvistică, capacitatea de a reflectă asupra naturii limbajului într-un mod conștient, manipulând caracteristicile sale structurale. 

De ce să alegi un curs de engleză pentru copii de la ilsc.ro?

Învățarea limbii engleze pentru copiii de peste 3 ani, prin cursuri disponibile la ilsc.ro, reprezintă un sprijin complet pentru dezvoltarea cognitivă și pentru socializare. În această direcție, prezența altor colegi este o caracteristică esențială, deoarece grupul are, de asemenea, o pondere considerabilă în experiența de învățare, atâta timp cât atenția maximă a profesorului și o interacțiune adecvată vârstei sunt garantate.

Chiar și în cazul adolescenților, este esențial să se stimuleze curiozitatea, valorificând interese care variază de la lumea muzicii la cea a jocurilor video și a internetului în general. Engleza pentru acești tineri deschide porțile către noi orizonturi și oferă posibilitatea de a intră în contact cu adolescenți din întreaga lume, în timp ce călătoresc sau, pur și simplu, folosind un smartphone.

Când metoda de predare este bazată pe joc, actualizată constant pentru a satisface interesul elevilor, aceasta nu este percepută ca o activitate plictisitoare, ci ca o oportunitate de distracție. Mai mult, dacă profesorul nu corectează, dar folosește o întărire pozitivă, copilul nu se simte frustrat deoarece nu folosește termenul corect, ci este încurajat să continue să încerce. În acest fel, el va fi fericit să continue cursul cu motivația potrivită, chiar și în fața altor activități extracurriculare.