Cu ajutorul unei îngrijiri adecvate și a produselor corespunzătoare puteți reduce aspectul neplăcut al pielii tălpilor. Produsele cosmetice sub forma șosetelor exfoliante, pilele electrice sau aplicarea unor tratament locale pot fi de ajutor.

Majoritatea produselor cu acțiune exfoliantă au la bază cantități mici de acizi care penetrează stratul de piele și îndepărtează celulele moarte. Acizii cel mai frecvent utilizați sunt acizi salicilici, lactici, glicolici sau din diverse fructe.

 Anumite produse conțin uree și alantoină cu rol de înmuiere și hidratare intensivă a tălpilor, care conferă pielii un aspect neted, îngrijit și delicat. 

Șosetele exfoliante trebuie purtate conform recomandărilor de pe ambalaj pentru a evita posibilele reacții adverse. Pentru un confort sporit, se pot pune șosete de bumbac peste șosetele exfoliante.

După utilizarea șosetelor exfoliante, procesul de exfoliere nu se produce imediat, ci la un interval de 4 zile. Stratul de piele exfoliat nu se rupe, ci se îndepărtează cu atenție. Întregul proces de exfoliere și regenerare completă a pielii durează între 7-12 zile. Deși nu este un proces pe perioadă scurtă, efectele sunt pe măsura așteptării și de durată. Bucură-te de tălpi fine și delicate!