Cum scapi de durerile frecvente de cap

Dacă durerile de cap zilnice sau frecvente de care suferi sunt însoțite de alte simptome, cum ar fi probleme de vedere, dificultăți de vorbire, mers târșâit, leșin, vărsături sau o slăbiciune accentuată în corp, este obligatoriu să-i faci o vizită medicului de familie. În urma discuției pe care o vei avea cu medicul de familie, acesta îți va recomanda să mergi la diverși specialiști, pentru controale amănunțite.

În situația în care durerile de cap nu sunt dublate de alte simptome și vrei să scapi cât mai repede de ele, cumpără-ți un fotoliu de masaj! Chiar dacă această recomandare ți se poate părea ciudată, te asigurăm că masajul are o mulțime de beneficii pentru corp și minte. Înainte să-ți cumperi un fotoliu de masaj, te sfătuim să te documentezi foarte bine, deoarece dotările cu care sunt prevăzute astfel de dispozitive pot să varieze destul de mult. În funcție de dotările cu care este echipat un fotoliu de masaj, vei scoate din buzunar mai mulți sau mai puțin bani. Un fotoliu de masaj modern, conceput atât pentru tratarea durerilor din toate zonele importante ale corpului (cap, gât, umeri, brațe, spate și picioare) cât și pentru relaxare, te poate costa chiar și peste 1.000 de euro. Însă investiția merită și ți-o amortizezi destul de rapid!

Un alt lucru pe care ai putea să-l faci dacă vrei să scapi de durerile zilnice de cap ar fi să bei mai multa apă. Dacă nu știi, deshidratarea poate să ducă la apariția durerilor de cap. Prin urmare, când simți primele semne ale instalării durerii de cap, bea o cană cu apă. Nu te opri doar la acea cană, ci consumă apă pe toată durata zilei. În cazul în care te doare capul, nu bea apă foarte rece. Apa consumată foarte rece poate determina apariția migrenelor. Cel mai bine ar fi să bei apă la temperatura camerei, indiferent de anotimp.