Un loc intim în care se află tot ce însemni tu. Nu ți s-a întâmplat să eviți să dai voie cuiva să intre în dormitorul tău de teamă că ‘’te va citi?‘’ Cărțile preferate, obiectele personale, tablourile, stilul de design ales, toate sunt alegerile tale și toate spun povești despre tine. Un dormitor cu accent feminin, un loc cozy unde să te regăsești înseamnă mai mult decât o simplă idee de design pusă în practică. 

Iată cele mai importante 5 elemente de decor care îți transformă dormitorul într-unul elegant

  1. Plantele

În casa unei femei ai foarte mari șanse să găsești cel puțin o plantă, cu atât mai mult în cazul celor care locuiesc la bloc și nu se pot bucura de grădină. Într-un design feminin, plantele sunt parte din decor. Pe lângă faptul că au în grijă oxigenul, plantele dau un aspect fresh încăperii.

În dormitor le poți așeza pe podea, pe noptieră, sau pe poliță deasupra patului. Ține de imaginația ta să le găsești locul potrivit, dar fii atentă și la nevoile lor, cum ar fi lumina și căldura. În cazul în care plantele au flori, ai grijă să nu fie puternic parfumate, deoarece acest lucru îți poate afecta calitatea somnului. 

  1. Tablourile

Un tablou pe un perete gol este mai mult decât un obiect de decor. Poate fi elementul cheie al designului și cel care oferă simetrie. Specialiștii spun că în momentul în care intrăm într-o încăpere, ochiul percepe între trei și cinci obiecte simultan. De obicei, cel mai important este patul, dar poate fi și un tablou în cazul în care acesta este așezat cum trebuie. Găsești aici mai multe sfaturi care te ajută să poziționezi corect tablourile. 

Dacă ai nevoie de acel obiect de decor care să-ți transforme cu totul dormitorul și te gândești la un tablou, un canvas poate fi alegerea perfectă. Personalizate sau nu, simple sau în colaj și într-o gamă variată de dimensiuni, Pepanza.ro te invită să descoperi modelele de tablouri aici și să-l alegi pe cel potrivit pentru dormitorul tău. 

Un lucru este clar. Gusturile diferă, la fel și tablourile. Unii oameni preferă să transpună cele mai importante momente din viața lor în tablouri, pe când alții aleg tablouri cu destinațiile preferate, tablouri abstracte sau pe cele cu mesaje pozitive, care să le amintească zilnic să fie fericiți. Indiferent de tematică, dimensiune sau numărul lor, tablourile vor fi întotdeauna un plus de originalitate. 

  1. Lenjeria de pat

Lenjeria de pat într-un design feminin nu este neapărat roz. Unele femei preferă culorile neutre precum crem sau bej în combinație cu nonculori – alb sau negru. Altele merg pe culori puternice, cu modele și texturi diverse. Roz pentru fete, albastru pentru băieți nu mai este de mult un lucru general valabil. În funcție de personalitatea ta, te poți juca cu o mulțime de variante, dar trebuie să ții cont de designul camerei. O lenjerie de pat prea încărcată într-un design simplist va deranja vizual. 

  1. Cadrul patului

În cazul unei femei, patul este mai puțin rigid, în culori mai deschise și cu un cadru mult mai subțire față de cel al bărbaților. Elegant și în același timp confortabil, patul are și o mare contribuție în ceea ce privește aspectul camerei, așa că alege unul care să exprime feminitate și să fie mai puțin impunător. O variantă bună este patul cu cadru din fier sau oțel. 

  1. Accesoriile 

Alege cu grijă accesorile și fă din camera ta locul preferat din casă! Cărțile, păturile pufoase, pernele sau lumânările sunt accesoriile cel mai des folosite de către femei în amenajarea dormitorului. La fel și ramele foto, care își găsesc locul potrivit pe orice raft liber. Evită însă să încarci spațiul prea mult, deoarece s-ar putea să te simți inconfortabil cu atât de multe obiecte în jur. Dă-ți voie să respiri!

Acestea fiind spuse, fă din dormitorul tău un spațiu care să te reprezinte, nu doar un loc frumos! Cu câteva trucuri simple poți aduce eleganța și feminitatea în spațiul tău personal. 

Surse foto: ShutterStock.com, Pexels.com