Topperul pentru saltea este o achiziție de luat în seamă. Numai că nu trebuie să te ghidezi după preț. Cel mai important este ca topperul pentru saltea să ofere confortul necesar și să contribuie la starea de sănătate pe care o oferă somnul cu adevărat odihnitor. Prin urmare, nu orice obiect vândut sub această denumire merită atenție. Iar dacă prețul este mic, cu atât mai mult.

Grosimea contează

Topperul nu este altceva decât o altă saltea. Doar că aceasta este din spumă cu memorie, latex, lână sau fibre. Este important să fie îmbrăcat în husă lavabilă, din materiale naturale, prietenoase cu pielea. Grosimea ideală este între 5 și 10 cm, chiar dacă există și toppere mai subțiri. Dar trebuie să ții seama și de greutatea celor care vor folosi topperul pentru saltea. Așadar, un topper subțire este ideal pentru copii, adolescenți și adulți cu o greutate mică. Un topper de înaltă calitate împreună cu o saltea cu înălțime mică vor duce la un rezultat excelent, cu un confort ridicat. Dacă greutatea corpului depășește 100 kg, topperul pentru saltea ideal are 10 cm grosime, confecționat din material cu o densitate mare, care asigură un suport sporit.

Topperul pentru saltea se alege personalizat

Chiar dacă l-ai văzut o reclamă atrăgătoare sau ți-a fost recomandat de o rudă, topperul pentru saltea nu se cumpără oricum. Trebuie să ții cont de nevoile organismului tău și de felul tău de a fi. Mai exact, chiar dacă ți se spune că cel mai bun topper este cel din latex, dacă tu ești alergic la acest material, nu are rost să arunci banii pe fereastră. Topperul pentru saltea din lână este ideal pentru iarnă. Dar cel din spumă cu memorie este eficient pe tot parcursul anului și nu permite nici instalarea acarienilor. În plus, spuma cu memorie este de folos și pentru cei care se mișcă mult în somn. Topperul pentru saltea trebuie să furnizeze nivelul de confort dorit fără a se turti sub greutatea ta. Dacă vrei să scapi de durerile de spate, umeri sau gât, alege un topper din spumă cu memorie de înaltă densitate sau din latex, care oferă suport suplimentar pentru încheieturi.