Mai multe evenimente care ne plac s-au mutat în online. În unele cazuri, această schimbare nu pare deloc favorabilă. Oricine și-a sărbătorit ziua de naștere pe Zoom poate să confirme. Dar nu toate activitățile care s-au mutat în online și-au pierdut din farmec sau eficientă. Ședințele de psihoterapie online sunt mai accesibile și implică mai puține resurse de timp față de mersul la cabinet. Iată de ce să alegi psihoterapia online:

Confidentialitatea poate fi mai ușor asigurată

Unora dintre noi ne place să păstrăm confidențialitatea. Poți fi stigmatizat dacă vei fi văzut intrând intr-un cabinet psihologic sau poți fi în centrul bârfelor sau a judecății care există încă. Acest lucru ii poate determina pe unii pacienții să nu ceară ajutor. 

Apelând la un psiholog online, s-ar putea să fii foarte deschis cu privire la ține și să-ți exprimi mai ușor problemele.

Familiaritate și confort

Pe măsură ce s-au dezvoltat platformele de comunicare, utilizatorii s-au familiarizat cu ele și după mulți ani le recunosc că niște servicii fiabile. 

Pentru majoritatea oamenilor, situația actuală a transformat primirea serviciilor de sănătate online ca un proces pe deplin eficient. Atitudinea poziția față de tehnologie și sănătate online s-a răspândit cu succes la cei care au nevoie de ea și o dată cu trecerea timpului psihoterapia online se va dezvolta tot mai mult. 

Poți alege ușor psihologul potrivit

Dacă locuiești în provincie, poate fi dificil să găsești un psiholog bun în apropiere, comparativ cu un psiholog Bucuresti, dar ședințele de psihoterapie online îți oferă un grup imens de psihologi din care poți alege. Provocarea de a găsi un psiholog potrivit pentru probleme ta de sănătate mentală poate fi ușor depășită cu pshoterapia online chiar si atunci când ești în afara țării.

Flexibilitate

Dacă vei dori să schimbi dată sau ora unei programări, de cele mai multe ori vei reuși. Dacă lucrezi din locuri diferite, vei avea acces la psihoterapie, indiferent de locație. 

Sesiunile de psihoterapie online îți permit să fii oriunde, dar asigură-te că te afli într-un mediu calm și liniștit pentru a primi cel mai bun tratament. Poți să te conectezi de acasă sau de la serviciu. 

Este la fel de eficientă și convenabilă

Psihoterapia online este la fel de eficientă, iar dacă vom compara costurile, acestea sunt mai mici. Deoarece poți participa la ședința de psihoterapie din confortul casei tale, nu trebuie să mai pierzi timpul în trafic sau să pleci de la muncă mai devreme, etc. De asemenea, este mai ușor să intri în legătură cu psihologul atunci când ai o problemă urgentă. 

Este psihoterapia online potrivită pentru tine sau pentru o persoană apropiată? Este subiectiv și discutabil, dar faptul că vă oferă acces imediat la serviciile de sănătate mintală o face de necontestat.