Unul dintre cele mai importante echipamente de aveți nevoie pentru a vă păstra locuința curată și igienizată este un aspirator cu filtrare prin apă. Atenție, însă! Este esențial să alegeți un aspirator performant, care poate să îndeplinească mai multe sarcini și care vine cu filtru HEPA

Aspiratoare cu filtrare prin apă – alegerea perfectă pentru multitasking

Majoritatea aspiratoarelor cu filtrare prin apă sunt aparate electrocasnice mici, dar de înaltă calitate. Deși nu sunt toate utilizate de profesioniști, acestea sunt echipate cu motoare puternice de aspirație, dezvoltând puteri de aspirație de peste 1000 de wați, uneori chiar și de 2000 de wați. Pentru a aspira apă sau alte lichide, aveți nevoie de un motor puternic, motiv pentru care toate modelele profesionale dețin unul.

Aceste aparate vă asigură curățarea și igienizarea pe mai multe fronturi în propria locuință, precum:

  1. Aspirarea particulelor uscate, precum zaț de cafea, făină, praf, pământ, în unele cazuri chiar cenușă și alte deșeuri de la șemineu. 
  2. Aspirarea de particule umede și praf umed.
  3. Aspirarea lichidelor precum uleiul, băuturi răcoritoare și altele.
  4. Unele modele permit spălarea covoarelor, mochetelor, țesăturilor interioare, saltelelor, canapelelor – totul datorită unui cap special, a apei calde curate și a produselor de curățare special create pentru această utilizare. Aspiratorul va curăța bine suprafețele și va aspira simultan apa uzată și orice exces de spumă.
  5. Aspiratoarele cu filtrare prin apă asigură chiar și curățarea boxelor
  6. Unele modele vin cu funcția Blowing, perfectă pentru adunarea frunzelor din grădină, sau pentru uscarea suprafețelor ori desfundarea chiuvetei sau a căzii. 

În funcție de specificații și de setul de accesorii, aspiratoarele cu filtrare prin apă vă pot asigura curățarea și altor obiecte din locuință. 

Majoritatea producătorilor concurează în ingeniozitate pentru a face din aspiratoarele multifuncționale bijuterii de eficiență și confort. Pentru a face acest lucru, acestea includ opțiuni și accesorii foarte practice:

  1. Veți găsi adesea rotițe multidirecționale sub unitate, care vă permit să o mișcați fără efort în timp ce aspirați.
  2. Mânerul detașabil este, de asemenea, utilizat pe scară largă, convenabil pentru transport, depozitare și altele.
  3. Tuburile rigide de aspirație sunt uneori telescopice. Acest lucru vă permite să adaptați lungimea acestora în funcție de înălțimea la care vă raportați și în funcție de sarcina pe care trebuie să o îndepliniți. De exemplu, o poziție scurtă a unuia dintre aceste tuburi de aspirație poate fi foarte utilă și practică dacă trebuie să aspirați sub mobilier.
  4. Cablurile de alimentare sunt proiectate în mod expert și sunt menite să aibă dimensiunea perfectă. Nici prea scurt pentru a vă limita libertatea de mișcare, nici prea lung pentru a vă încurca.

Aspiratoare cu filtrare prin apă – alegerea ideală pentru sănătate

Aspiratorul cu filtrare prin apă este de departe cel mai revoluționar și mai eficient tip  de aspirator dintre toate unitățile existente pe piață, care își va îndeplini sarcina de a vă curăța și igieniza casa în mod corect. 

Cu o rată de eficiență de filtrare de 100%, aspiratorul cu filtrare prin apă folosește presiunea apei pentru a igieniza eficient podeaua, mobilierul, aerul și alte zone ale casei. Nu numai că îndepărtează bacteriile, virușii și alți agenți patogeni din locuințe, ci curăță și purifică aerul, lăsând un miros curat. 

Aspiratoarele cu filtrare prin apă s-au dovedit eficiente pentru persoanele cu probleme de respirație și alergii, eliminând eficient alergenii din gospodărie.

Alegeți să utilizați un aspirator care utilizează numai apă pură și soluții de curățare prietenoase cu mediul înconjurător în sistemul lor de curățare. Astfel, chiar și reziduurile care provin din cuva de apă după ce ați terminat de curățat nu o să dăuneze mediului. 

Eliminarea deșeurilor este rapidă, curată și sigură. Nu vă veți murdări mâinile și nu veți risca să împrăștiați praf nedorit. Aspiratoarele cu filtrare prin apă Studio Casa folosesc numai produse ecologice. Chiar și deodorizantele și purificatoarele de aer pe care le au pentru a le folosi în apa aspiratorului sunt sigure pentru dumneavoastră și pentru mediu.

Pentru un maximum de siguranță, cele mai bune aspiratoare cu filtrare prin apă dețin incorporat și filtru HEPA.

Filtru HEPA –siguranță și igienă în locuința dumneavoastră

Filtrele HEPA – High-Efficiency Particle Arresting sunt realizate din straturi de sticlă, sintetice sau de celuloză. Designul filtrelor HEPA permite aspirarea particulelor microscopice precum polenul, părul de animale, acarienii de praf. Acesta este motivul pentru care un aspirator HEPA poate elimina în mod eficient diferite tipuri de alergeni de pe diferite suprafețe.

Aspiratoarele fără filtru HEPA nu sunt foarte eficiente în eliminarea particulelor fine de praf. Alergenii devin din nou în aer, deoarece filtrele nu sunt suficient de eficiente pentru a prinde și a ține minusculii alergeni. Având în vedere aceste beneficii incontestabile, aspiratoarele cu filtru HEPA sunt utilizate în industria medicală, farmaceutică și auto.