Într-un balcon, mai ales dacă este deschis, un spray împotriva țânțarilor are un efect limitat și de scurtă durată, așa că ești în căutarea unei soluții cât mai practice și mai eficiente pentru combaterea acestor insecte. Cum toți suntem îndreptați către soluții cât mai sănătoase care să ne rezolve orice problemă, ideal este să scapi și de țânțari fără să apelezi la chimicale.

Noi venim în sprijinul tău și îți sugerăm trei soluții eficiente care te vor ajuta să rezolvi invazia țânțarilor.

Capcanele de țânțari

Capcanele sau distrugătoarele de țânțari reprezint[ soluția modernă, simplă și elegantă pentru problema insectelor de pe balcon. Pe piață sunt disponibile mai multe astfel de dispozitive minune, adaptate pentru orice balcon, oricât de mare ar fi. Principiul de funcționare este foarte simplu. Capcanele atrag cu o lampă UV țânțarii într-un grătar încărcat electric și cad apoi într-o tavă detașabilă care se curăță foarte ușor. 

Pe lângă faptul că este extrem de eficient, acest dispozitiv este și ecologic.

Dispozitivele mai prezintă două avantaje majore: sunt rezistente la apă și pot fi instalate și în spații închise. În plus, combat și alte insecte care ar putea să-ți invadeze spațiul personal și este inofensiv pentru oameni și animalele de casă.

Lavanda

Pe cât de mult ne place nouă mirosul de lavandă, pe atât îl urăsc țânțarii și nu numai. Chiar și muștele și fluturii de noapte fug cât mai departe de mireasma acestor flori minunate.

Astfel, dacă îți pui 2-3 ghivece cu lavandă în balcon, vei scăpa de prezența musafirilor nedoriți. Planta este la fel de eficientă în combaterea țânțarilor și uscată, pentru că își păstrează mirosul pregnant. Fă câteva buchețele pe care să le amplasezi strategic pe balcon.

Dar și uleiul esențial de lavandă te poate scăpa de problemă, dacă pui câteva picături în apa dintr-o candelă cu lumânare. Căldura lumânării va evapora uleiul în aer, iar mirosul va ține la distanță țânțarii. Și alte uleiuri esențiale pot fi folosite în același scop. Vezi aici recomandările. 

Ventilatorul

Țânțarii sunt foarte atrași de apă, dar se feresc cât pot de vânt. Prin urmare, un ventilator instalat pe balcon se va dovedi extrem de eficient pentru îndepărtarea lor. Trebuie doar să-l pornești și să-l îndrepți spre zona în care te afli, dar către pardoseală, pentru că țânțarii au tendința de a zbura mai jos atunci când simt vânt.

Sperăm să sfaturile noastre îți sunt de folos și te vor ajuta să petreci timp de calitate pe balcon, după o zi de muncă.

Foto: Pexels