Deși avem parte de o toamnă blândă, este firesc să fim afectați de schimbările specifice sezonului rece. Zilele foarte scurte, aerul rece de dimineața, plapuma călduroasă din dormitor, mirosul de scorțișoară – toate ne îndeamnă la stat în casă, în fața televizorului sau cu o carte în mână. Oricât de bine ar suna, lipsa vitalității și activității fizice își va pune inevitabil amprenta asupra stării de spirit, dar și asupra siluetei. De aceea este esențial să te menții în formă cu activități plăcute, care te pun în mișcare și îți redau vitalitatea.

Drumeție de o zi
O drumeție montană de câteva ore este una dintre cele mai plăcute activități sănătoase. Chiar dacă nu locuiești la poalele unui munte, este destul de ușor să ajungi într-o stațiune montană din aproape orice oraș mare. Pe munte este esențial să fii echipat, chiar dacă mergi la o scurtă plimbare împreună cu familia. Bocanci peste gleznă, un hanorac din fleece și o pelerină de ploaie sunt elemente obligatorii la munte unde vremea este imprevizibilă. Asigură-te că rucsacul conține câteva gustări și o sticlă cu apă. În locul PET-urilor atât de nocive, optează pentru o sticlă filtrantă BRITA Fill&Go Active, care filtrează apa potabilă chiar în timp ce bei. Concepută special pentru activități sportive, BRITA Fill&Go Active poate fi umplută de la orice robinet cu apă potabilă. Filtrul MicroDisc reține toate impuritățile din apă și reduce cantitatea de clor, calcar și metale grele. Un singur MicroDisc filtrează până la 150L de apă.

Dans, dans, dans
Este cunoscut că muzica are un efect terapeutic extraordinar, în timp ce dansul este poate cea mai plăcută formă de a da jos kilogramele în plus. Împreună formează un duo excepțional și la îndemâna tuturor celor care vor să se mențină în formă chiar și fără să iasă din casă. Nu ai nevoie nici de echipament special, nici de vreo pregătire anume. Tot ce-ți trebuie e o sursă de muzică pe gustul tău – fie ea televizor, laptop sau radio – și o sticlă filtrantă, pentru hidratare. BRITA Fill&Go Vital este alegerea ideală pentru că are toate avantajele sticlei Fill&Go Active plus un design modern și urban. Bucură-te de apă proaspătă la intervale regulate și nu aștepta să îți fie sete. Setea este deja un semn al deshidratării. 

La pas printre străduțe
Dacă locuiești într-un oraș mare și îți este peste mână să faci drumeții în mijlocul naturii, optează pentru o activitate pe cât de sănătoasă, pe atât de plăcută și relaxantă: o plimbare tomnatică pe străduțele mai puțin cunoscute din centrul orașului. Vei fi descoperi un tablou surprinzător de frumos, cu pavaje acoperite de frunze, biserici vechi și alte comori arhitecturale specifice vremurilor interbelice. Fie că ești în București, Cluj, Timișoara sau Iași, o astfel de experiență te va pune în mișcare și va arde calorii fără să-ți dai seama. Bonus, poți să te oprești oricând la o cafenea sau un bistro cochet pentru un espresso delicios.

Culege-ți singur fructele
O activitate fizică delicioasă, ideală pentru o după-amiază de toamnă. Îmbină utilul cu plăcutul și petrece câteva ore în grădină, la cules de mere, pere, nuci, gutui sau prune. Copiii vor fi extrem de încântați, iar pentru tine este un prilej excelent de a face mișcare în aer liber. Dacă nu ai o grădină cu pomi fructiferi, fă o excursie la bunicii de la țară sau apelează la niște prieteni – cu siguranță vor accepta ajutorul. În apropierea marilor orașe poți găsi programe turistice de cules fructe și legume, destinate turiștilor și celor care își doresc o altfel de activitate de weekend. Costul unui astfel de program include, de obicei, și roadele culese, astfel că poți pleca acasă cu coșuri pline de bunătăți.

Savurează aromele toamnei
Dacă ești determinat să te menții în formă și în sezonul rece, încearcă să fii cumpătat în bucătărie. Vremea rece și cenușie ne inspiră la copt tarte și plăcinte în fiecare zi, dar toamna vine cu o mulțime de alimente gustoase și nutritive. Tranformă dovleacul plăcintar într-o supă cremă sau rumenește-l la cuptor și adaugă-l într-o salată cu verdețuri, sfeclă roșie și brânză de capră. Carfoful dulce, varza de Bruxelles, merele și varza kale sunt doar câteva dintre opțiunile savuroase ale bucătăriei de toamnă. Dă-ți frâu liber creativității și bucură-te de gusturi!