Tenul in sezonul rece este mult mai sensibil la diferențele de temperatură între interior și exterior. Atunci când vorbim despre stratul de piele de pe față, celulele moarte riscă să genereze anumite iritații dacă nu sunt îndepărtate corect în timpul demachierii. Pentru un ten strălucitor și sănătos este bine să adaptezi ritualul la temperaturile mai scăzute și să folosești o paletă de culori diferită din trusa de machiaj atunci când vine iarna, față de obiceiurile tale din sezonul estival. Ca să dai pielii un aspect aparte astfel încât să nu se deterioreze din cauza frigului trebuie să ai grijă să nu folosești produse de make-up care determină tenul să ajungă foarte uscat.

La fel de important este să folosești un balsam de buze ca să eviți să ai buzele crăpate. Pe scurt, pe lângă un ritual zilnic de îngrijire, un tel curățat, hidratat și spălat atent un rol important îl joacă și machiajul. Iar când vorbim de makeup să nu uităm să alegem cu aceeași grijă și produsele de demachiere. Pentru a alege o cremă eficientă cu acțiune demachiantă trebuie să te gândești la o multitudine de factori precum: ingrediente (dacă sunt sau nu bio), dacă au sau nu E-uri, parabeni, substanțe cu factori alergenici, tenul și vârsta.

Caută un machiaj care sa plece de la o bază care să hidrateze pielea

Dacă vrei să te machezi corect și să ai un ten sănătos când afară temperaturile se scaldă în intervalul -1 și 5 grade Celsius, nu uita să folosești în primul rând un primer.Acest produs cosmetic, ignorat de cele mai multe femei, are rolul de a fixa make-up-ul și de a restricționa accesul sebumului la suprafața pielii. De asemenea, netezeşte tenul şi corectează micile imprefecţiuni.

E important să alegi un fond de ten cremos

În zilele geroase, alege un fond de ten cremos ce conferă un plus de hidratare. Iar atunci când aplici fondul de ten caută un produs care conține acidul hialuronic, compus cunoscut pentru capacitatea sa de a reține apa în celulele pielii. Culoarea fondului de ten trebuie să fie cât mai apropiată de cea naturală pentru un makeup impecabil.

Folosește pudră, dar cu grijă

Pudra este utilă pentru machiajul din sezonul rece, pentru că are rolul de a fixa și matifia machiajul. Dar nu e bine să facem excese pentru că pudra pentru machiaj are ca efect uscarea tenului și dezhidratarea pielii și poate provoca iritații și roșeață dacă o folosim necorespunzător.

Buzele au nevoie de hidratare în sezonul rece

În lunile de iarnă și în zilele friguoase buzele se crapă și se usucă mai ușor. Ca să evităm aste este bine să folosești un balsam care hidratează buzele înainte de a ieși din casă. Vorbim de un produs care conține grăsimi și vitamine ce împiedică uscarea buzelor.

Rimelul rezistent la apă, ideal pentru un machiaj pentru iarnă

Iarna umiditatea în atmosferă este mare. Fie că vorbim de zăpadă, chiciură, lapoviță și ninsoare, excesul de apă din aer pot deteriora machiajul. Prin urmare e bine să folosești un rimel rezistent la apă. 

Pentru a oferi volum genelor, alege un rimel cu periuţa mai groasă şi aplică un strat în plus pe genele pleoapei superioare. Iar ca totul să fie perfect până la capăt, seara, după demachiere, aplică ulei de măsline pe degete și masează la rădăcina genelor. Uleiul va hidrata genele de la rădăcină, făcându-le mult mai rezistente.

Folosește creionul dermatograf pentru un plus de stil

Creionul dermatograf ar trebui să ocupe un rol important în trusa de machiaj pentru sezonul rece. Poate fi folosit pentru conturarea ochilor, buzelor, dar și pentru accentuarea culorii și a densității sprâncenelor.

Caută un fard care să îți „încălzească” conturul feței

Iarna caută să folosești un fard de obraz în nuanțe calde. Amestecă fardul de obraz cu puțină pudră bronzantă pentru a contura și defini pomeții și pentru a da pielii o strălucire naturală. La fel de util în perioada rece este blush-ul cremos, care conţine uleiuri. Ai grijă de tine și de frumusețea ta pentru a trece cu bine peste sezonul rece!