Indexează magazinul în Google

Această etapă presupune stocarea paginilor în motoarele de căutare. Poți verifica indexarea oricând tastând formula site:magazinulmeu.ro. Ulterior, sunt afișate toate paginile pe care oamenii le pot accesa. Dacă o căutare nu aduce niciun rezultat, va apărea un mesaj specific. 

Creează un sitemap XML, deoarece acesta oferă o serie de informații esențiale pentru crawleri și se poate actualiza automat prin intermediul unui plugin. Ca să ajungi cât mai cunoscut, deschide un blog și postează conținut relevant pe acesta. Atunci când ai multe articole utile pentru publicul țintă, vei găsi clienți într-un timp mai scurt. Pe lângă asta, postările constante pe serverul de gazduire site sunt apreciate de Google, mai ales însoțite de diverse cuvinte cheie. De asemenea, publică conținut și pe alte site-uri sau bloguri pentru a obține link-uri.

Creează campanii de promovare

O strategie SEO va aduce vânzări pe termen lung, dar nu te ajută atât de mult în primele zile și nici în primul an. Astfel, este necesar să începi direct cu reclame plătite după ce listezi produsele. Anunțurile Google sunt utile pentru campanii de reduceri și oferte promoționale. Totuși, poți folosi și o platformă de social media. Spre exemplu, Facebook te ajută să ajungi la un număr ridicat de persoane la prețuri accesibile. Instagram este o platformă vizuală, fiind mai potrivită pentru industria de fashion și alte afaceri care se adresează celor tineri. Indiferent de preferințe, tu ai control asupra bugetului și poți testa oricând variații.

Inscrie-te pe platformele de afiliere

Marketingul afiliat pe serverul de găzduire site presupune faptul că vei lăsa bloggerii și influencerii să promoveze produsele tale, în schimbul unui comision pentru fiecare vânzare. Procentul este stabilit de tine, multe companii oferind în jur de 10%. Trebuie să știi că nu vei fi acceptat oriunde la început și ar putea fi destul de greu să câștigi credibilitatea celorlalți. După un anumit timp, platformele te vor considera mai valoros și vei îndeplini mai simplu condițiile necesare pentru aprobare. O altă metodă de promovare similară este să plătești diverse persoane pentru advertoriale, dar acest lucru necesită un buget pregătit din timp.

Cum alegi serviciul de găzduire site potrivit pentru un magazin online?

Serviciile de hosting nu trebuie alese la întâmplare, deoarece riști să-ți lași viitoarea afacere online într-un mediu vulnerabil. Asigură-te că optezi pentru un brand stabil pe piață și că ai citit recenziile clienților anteriori. Este important să dispui atât de backup automat și uptime de 99,99%, cât și de suport 24/7 pentru rezolvarea erorilor de natură tehnică. Pachetele de găzduire web mai au nevoie de un spațiu de disc mare, care să permită încărcarea produselor și a celorlalte fișiere.