Ce sunt cărucioarele sport?

Cărucioarele sport sunt acele cărucioare pentru copii care îndeplinesc anumite cerințe speciale pentru a rezista la viteze mari și, în același timp, pentru a susține pante diferite pe sol, printre care:
• Trei roți
• Roată din față blocată sau fixă
• Protecție împotriva soarelui și a ploii
• Ham în 5 puncte

Pentru a detalia toate acestea, mai jos vom vorbi despre anumite caracteristici ale acestor cărucioare.
Iată de ce să ții cont atunci când alegi un cărucior sport pentru alergare:

Suspensie

Dacă intenționezi să alegi atât pe pistă, cât și pe drumuri de pământ, vei avea nevoie de roți mari pe cărucioarele pentru copii, care să amortizeze gropile cu o suspensie bună.

Trei roți

Cel mai bun aranjament pentru roți pentru orice cărucior sport este una în față și două pe spate. Având o singură roată pe față, vei exercita o rezistență mai mică la pietriș sau teren instabil, care poate încetini căruciorul și poate limita împingerea.

Roata din față cu blocare sau fixă

Poți găsi cărucioare off-road cu roți mari și suspensie, dar caracteristica fundamentală pe care trebuie să o cauți într-un cărucior sport pentru alergare este ca roata din față să fie blocabilă sau fixă, astfel încât să nu oscileze la pietre sau gropi și să te ajute să îți mențini direcția fixă.

Mânuirea ghidonului

Pentru a ști cum să alegi căruciorul, aruncă o privire la ghidon. Deși va trebui să ții căruciorul cu ambele mâini pentru o mai mare siguranță, ideal este ca acesta să poată fi acționat și cu o singură mână. Ia notițe despre materialul ghidonului, care trebuie să fie de bună calitate pentru a evita deteriorarea într-un timp scurt.

Ham în 5 puncte

Când te întrebați ce cărucior sport să alegi, este de o importanță vitală să acorzi atenție hamului care susține copilul. Un ham bun te va asigura că poți alerga cu orice viteză dorești și pe orice teren, iar copilul va rămâne pe loc fără probleme.

Frâne

Este foarte important ca un cărucios sport pentru bebeluși să aibă o frână pe ghidon pentru a putea controla viteza cu ușurință. În plus, este utilă și o frână de parcare spate pentru a fi utilizată în timp ce nu ești în mișcare.

Protector de soare sau ploaie

În funcție de locul în care locuiești și de vremea din zonă, poate fi, de asemenea, esențial să ai un baldachin de soare reglabil. Sau un strat pentru a proteja bebelușul în zilele ploioase sau cu zăpadă.

Avantajele unui cărucior sport pentru bebeluși

Unul dintre marile avantaje este că, dacă îți place să alergi și ai un copil, nu vei avea nicio scuză pentru a nu ieși afară. Dar iată și alte mari avantaje pe care le au aceste cărucioare:
• Toate aceste cărucioare merg foarte ușor, deci nu este nevoie de mult efort pentru a le împinge
• Majoritatea producătorilor îl fac hipoalergenic și igienic, astfel încât să nu acumuleze praf sau umezeală care pot dăuna alergătorului sau bebelușului
• Unul dintre marile sale avantaje este că aceste cărucioare sunt în general pliabile, deci sunt foarte ușor de depozitat în orice colț al casei sau de transportat dintr-un loc în altul
• Stabilitatea și suspensia unui astfel de cărucior sport evită vibrațiile incomode pe care bebelușul le poate simți.