O aplică de înaltă calitate poate îmbunătăţi aspectul spaţiului exterior, mai ales dacă este vorba despre o aplică led. Aceste lumini sunt foarte eficiente pentru a difuza lumină pe un perimetru suficient de mare. Lămpile de perete exterioare sunt, de asemenea, utilizate pentru securitatea grădinii sau a perimetrului din faţa casei. 

Există câteva caracteristici importante de luat în considerare atunci când alegi o aplică de perete pentru exterior. 

Prima dintre caracteristicile de care trebuie să ţii seama este etanşeitatea acesteia. Atunci când alegi o aplică pentru exterior, trebuie să iei în considerare mai întâi care va fi scopul acesteia. Va fi instalată într-o zonă parţial acoperită sau va trebui să facă faţă tuturor condiţiilor meteorologice? Este important să verifici gradul IP al luminii. Această este singura marcă internaţională de protecţie care indică cantitatea de lumină care poate fi expusă la praf şi umiditate. IP arată două cifre: prima cifră indică gradul de protecţie împotriva prafului, în timp ce al doilea număr indică gradul de protecţie împotriva umezelii. Cu cât numărul este mai mare, cu atât lampa este mai bine protejată. Desigur, uneori stilul are prioritate faţă de protecţie, însă trebuie să ai grijă şi de acest aspect al protejării aplicei, astfel încât aceasta să nu aibă de suferit. 

O altă caracteristică pe care trebuie să o iei în calcul este luminozitatea. Atunci când vorbim despre fascicul şi luminozitate, este important să distingem două tipuri de lămpi de perete pentru utilizare în exterior: fasciul ascendent sau descendent sau lumini exterioare frontale. În general, puterea unui fascicul ascendent şi descendent va varia între 1 până la 6 W LED-uri (într-o singură direcţie). Fasciculul îţi permite să determini efectul reflexiei luminii. Există chiar şi lămpi exterioare unde poţi regla unghiul de lumină. În ceea ce priveşte aplicele exterioare cu lumânare din faţă, acestea vor fi mai eficiente pentru a crea multă lumină. O astfel de aplică poate fi utilă în locuri care nu sunt acoperite şi în care nu poţi instala altfel de lămpi. 

Cea de-a treia caracteristică importantă: o aplică orientată sau una reglabilă? O aplică pentru exterior poate fi extrem de practică dacă este reglabilă. La urma urmei, aceasta permite ca lumina să fie direcţionată exact acolo unde este nevoie. 

De asemenea, importante sunt şi forma şi stilul pe care le are aplica, deoarece acestea determină efectul luminii. Fiecare stil şi formă ar trebui să se potrivească cu stilul casei. Alege o aplică de perete de design sau modernă pentru o casă modernă şi una mai simplă pentru o casă tradiţională. Evită să amesteci diferite stiluri.  Într-un magazin precum Instalmen ai la dispoziţie cele mai bune produse pentru iluminat pe care să le foloseşti în casa ta.

Articol realizat de Beintop