Tocmai de aceea, este bine să le oferi o mică ancora în timp sub formă unei mărturii botez .

 Ce este mărturia de botez?

Este un mic cadou oferit tuturor invitaților, care are scopul de a fi păstrat pe post de amintire de la eveniment.

Mărturia de botez poate fi reprezentată de aproape orice obiect, însă pentru a fi de efect trebuie să respecte o serie de reguli:

∙       Să fie un obiect ce are legătură cu părinții și cu copilul creștinat;

∙       Să fie un obiect rezistent, care poate să fie păstrat pentru cât mai multă vreme;

∙       Să conțînă un mesaj pentru invitați și dată evenimentului;

∙       Să fie colorat și vioi;

∙       Să fie atractiv pentru toți invitații. Este important să alegi mărturii cât mai generaliste, potrivite pentru toate gusturile;

Dacă aceste criterii sunt bătute în cuie, mărturia este deja una reușită. Totuși, poate să fie trecută și prin alte filtre ale calității și ale impactului pe care îl are asupra invitaților.

Spre exemplu, este bine să vizeci cât mai multe simțuri. O mărturie colorată, cu un miros plăcut și care conține o prăjiturică sau un alt preparat dulce, poate rămâne o amintire plăcută pentrru foarte mult timp. De asemenea, dacă alegi să transmiți un mesaj ar avea un impact major un mesaj personalizat, gândit pentru fiecare invitat în parte.

  1. Idei de mărturii de botez pe care le poți alege pentru petrecerea copilului tău

Dacă îți dorești să cumperi mărturii de botez, însă nu ai încă idee referitoare la ce anume să cumperi, îți oferim câteva idei interesantte:

1. O ramă foto. O ramă foto de dimensiuni reduse în care să pui poză copilului sau chiar o poză instant făcută la eveniment, poate fi una dintre cele mai frumoase mărturii;

2. O cutie cu bomboane sau cu prăjituri. Poate fi o mărturie excelență, atâta vreme cât cutia poate fi păstrată și dispune de un mesaj atent scris;

3. Un breloc. Toată lumea are chei. O varianta excelență de mărturie este un breloc pentru chei. Acesta este și practic și interesant. Dacă te hotărăști din timp asupra unui astfel de cadou poți chiar să îl personalizezi;

4. O mică bijuterie. O mică brățară sau un lănțișor pot fi, de asemenea, soluții excelente pentru mărturia de botez;

5. O jucărie. Chiar dacă adulții nu se joacă, o mașinuță de jucărie sau o păpușică în dimensiuni reduse pot fi amintirile perfecte de la eveniment.

Mărturiile de botez nu trebuie să fie scumpe, însă trebuie să arate că ai făcut un mic effort pentru a le alege sau pentru a le face. Tocmai de aceea, indiferent care este mărturia pentru care optezi, este bine să o personalizezi, fie printr-un mesaj fie prin mici inserții handmade.