Cum afecteaza detergentul pielea copilului

Reziduurile din detergentii de rufe pot ramane in fibrele hainelor bebelusilor, care sunt in contact constant cu pielea lor. Cand hainele devin umede, aceste reziduuri se reactiveaza si declanseaza o reactie alergica pe pielea copilului. Prin urmare, este deosebit de important sa alegi detergentul potrivit pentru rufe, care sa aiba cat mai putine ingrediente in compozitia sa. De exemplu, formula unui detergent de rufe bio, elimina toate aceste riscuri pe care le prezinta detergentii tipici. Pentru a oferi ingrijire suplimentara pielii bebelusului, este recomandabil sa alegi un detergent de rufe bio sensitive, cu ingrediente din plante.

Cum alegi detergentul potrivit

Primul pas este sa alegi un detergent fara substante care ar putea irita pielea, care se gasesc in majoritatea detergentilor clasici. Evita detergentii care contin parfumuri si ingrediente precum fenoli (perturbatori endocrini, cum ar fi BPA), benzen, enzime industriale si inalbitor. Desi ajuta la curatarea hainelor, acesti detergenti fac mai mult rau decat bine sanatatii pielii copilului tau. Citeste cu atentie ingredientele de pe eticheta produsului. Toate informatiile pe care trebuie sa le cunosti sunt trecute pe eticheta, iar daca stii ce trebuie sa eviti, iti va fi foarte usor sa alegi detergentul potrivit pentru rufele copilului.

Detergentul trebuie sa fie eficient in indepartarea murdariei si petelor dure. Este probabil cosmarul fiecarui parinte, dar hainele celor mici intra in permanenta in contact cu laptele, mancarea, sucurile de fructe si legume, iarba si in general mizerie. Daca detergentul nu isi poate indeplini functia principala de curatare si de improspatare a hainelor, este inutil. Detergentul bio pentru rufe este capabil sa elimine murdaria si petele dure, chiar si la spalari la 30 de grade C. Poti gasi mai multe tipuri de detergent de rufe bio pe Bazarbio.

In esenta, folosirea unui detergent de rufe bio potrivit pentru copii, cu siguranta, ajuta la imbunatatirea confortului si sanatatii pielii. Este recomandabil sa alegi un detergent bio care este fabricat din plante, 100% biodegradabil, fara surfactanti derivati partial sau total din petrochimicale, din sapunuri pure si uleiuri esentiale ecologice. Un alt beneficiu pe care ti-l aduce detergentul bio, pe langa faptul ca are grija de pielea copilului, este rezultatul pozitiv pe care il are asupra rufelor. Acesta curata si improspateaza hainele murdare, elimina petele dure, si in plus, este prietenos cu mediul inconjurator. Detergentul bio este eficient la temperaturi de la 20 pana la 50 de grade C, mult mai mici decat temperaturile recomandate pentru detergentii conventionali, care sunt peste 50 de grade C. Temperatura mai scazuta este asociata cu o economie de energie, lucru care duce la protejarea mediului si la facturi mai mici.