Da, jucăriile sunt importante și pentru bebeluși. Știm că jocul este munca copilăriei, dar ați considerat vreodată că jucăriile sunt cele mai bune instrumente pentru această meserie? Cum alegem instrumentele potrivite?

Dezvoltarea celor mici din primele luni de viață

Facem acest lucru cu jucării de calitate, jucării cu activități, care îi permit copilului să gândească, să învețe, să experimenteze și să se joace. Când un bebeluș stă la o jucărie cu lumini intermitente, jucăria îl distrage pe copil, dar nu îl învață nimic.

Timpul de joacă este important pentru dezvoltarea bebelușilor, iar aceste jucării deosebite cu activități pot fi de mare ajutor (și mare distracție). Primele câteva luni de viață ale nou-născutului tău par să fie legate de scutece, hrănire și somn (sau lipsa acestora).

Dar știați că timpul de joacă este, de asemenea, o parte importantă a dezvoltării micuțului dvs.? De la dezvoltarea cognitivă și fizică la creșterea emoțională și socială, importanța jocului este incontestabilă.

Prin joc, copiii de orice vârstă – chiar și sugarii – pot învăța despre ei înșiși și despre lumea din jur. Și vă puteți alătura și distracției: jocul cu bebelușul îi poate ajuta să atingă repere fizice importante, să-și dezvolte creierul (în creștere rapidă!), să-i învețe despre emoții și abilități sociale și să încurajeze dezvoltarea limbajului.

În timp ce vă gândiți ce să-i luați micuțului pentru prima aniversare, s-ar putea să vă fie de ajutor un premergător din lemn pentru copii.

Pe măsură ce bebelușul se apropie de prima aniversare, poate începe să stea în picioare sau să stea sprijinit pe lângă mobilă. Unii bebeluși merg chiar în lunile dinaintea împlinirii a 1 an. Sau nu! Este important să înțelegem că bebelușii ating aceste tipuri de repere în ritmul lor. Același lucru este valabil și pentru bebelușii din propria familie – ceea ce a făcut primul dvs. copil până la o anumită vârstă nu este neapărat ceea ce vor face ceilalți copii.

Intervalul de vârstă pentru majoritatea jucăriilor de împingere este între 6 luni și 3 ani. S-ar putea să vă gândiți la un premergător atunci când bebelușul dvs. se poate echilibra singur și se poate ridica în poziție, în picioare. 

Cum alegeți corect un premergător din lemn pentru copii?

Țineți cont de tipul de pardoseală. Greutatea și materialul premergătorului pe care îl alegeți pot funcționa mai bine pe covoare, podele din lemn de esență tare, faianță sau dacă aveți un amestec de aceste pardoseli în casa dvs.

Țineți cont de stilul de viață. Unele premergătoare se pliază pentru un transport ușor. Altele sunt voluminoase și mai ușor de păstrat în camera de joacă.

Țineți cont de accesorii. Premergătoare din lemn pentru copii sunt cele mai recomandate, multe oferă opțiuni de siguranță suplimentare, cum ar fi cauciucul și roțile de blocare. Unele au o mulțime de lumini strălucitoare și muzică, în timp ce altele sunt mai silențioase și din lemn, cu accesorii frumos pictate. Totul este o chestiune de preferință personală.

Veți observa rapid că vorbim doar de premergătoare de împins. Acest lucru se datorează faptului că nu toate modelele de pe piață sunt considerate sigure pentru bebeluși.

Cuvântul cheie pe care ar trebui să-l căutați în timp ce faceți cumpărături pentru bebelușul dvs. este „premergător de împins” sau „jucării de împins”. Acestea sunt premergătoarele recomandate.

Nu în ultimul rând, asigurați-vă că vă monitorizați întotdeauna bebelușul în timp ce își utilizează dispozitivul de împingere și păstrați spațiul liber de pericole accesibile.