Ne petrecem o treime din viață dormind, așa că, dacă e să spunem lucrurilor pe nume, chiar contează modul în care îți alegi pijamaua. Iar în ziua de azi, este cu atât mai greu cu cât există atât de multe modele, materiale, mărimi și culori, încât parcă ai prefera să rămâi mereu cu tricoul acela larg pe care-l ai din liceu și o pereche de yoga-pants. Însă vine un moment în viața oricărei femei când are nevoie și merită o pijama adevărată, care să fie atât confortabilă, cât și frumoasă.
Însă cum alegi pijamaua perfectă, atunci când ai atâtea opțiuni la îndemână? Ei bine, dacă vei ține cont de sfaturile din acest articol, vei reuși în doar câțiva pași simpli să alegi pijamaua perfectă pentru tine!

Materialul – cel mai important atu

Somnul tău trebuie să fie liniștit, iar tu trebuie să te simți extrem de comfy, de aceea, pijamaua trebuie să fie confecționată dintr-un material moale, plăcut la atingere, care să îți țină de cald și să lase pielea să respire. Bumbacul, mătasea sau flanelul sunt câteva dintre cele mai populare materiale care îndeplinesc toate condițiile pentru un somn bun și odihnitor.
O pijama de bumbac te va proteja cu succes de frig în timpul nopții, iar dimineața nu te vei trezi transpirată sau iritată. O pijama ușoară de mătase este perfectă pentru nopțile de vară, iar cea din flanel va fi alegerea ideală pentru a combate frigul iernii.

Mărimea pijamalei

Dacă și tu crezi că o pijama mai largă, cu două numere mai mari, va fi mai confortabilă, ei bine, nimic mai fals. Pijamaua de noapte trebuie aleasă în concordanță cu mărimea pe care o porți. Astfel, nu va fi nici prea strâmtă și incomodă, iar pe timpul nopții va rămâne bine potrivită pe corpul tău și te va proteja de frig.

Detaliile deranjante

Atunci când alegi o pijama, confortul tău trebuie să vină înainte de toate. Așa că evită, pe cât posibil, pijamalele care au etichete prea mari, nasturi sau capse. Toate aceste detalii care pot părea nesemnificative, vor avea un impact uriaș și te vor irita și deranja atunci când încerci să îți găseșți poziția perfectă de somn.

Modelul pijamalei

Pijamaua de noapte este una din acele piese vestimentare intime, pe care le poți purta fără prejudecăți. Așa că modelul pe care îl alegi vine în concordanță cu firea ta. Poți alege un print drăgălaș cu animăluțe, cu personaje din desene animate, sau poți opta pentru printuri minimaliste, geometrice sau, de ce nu, poți alege o pijama simplă, dintr-o singură culoare.

Tiparul tău de somn

Ceea ce porți în pat poate să îți afecteze serios somnul, așa că este important să alegi exact ceea ce ți se potrivește. Dacă ești o fire mai friguroasă, care sare între plapumi la orice adiere, atunci cu siguranță ai nevoie de o pijama groasă, din flanel sau pluș. Dacă nu suporți căldura, transpiri și ai impresia că pijamaua stă lipită de tine, o pijama din satin sau mătase este alegerea ideală. Sau, de ce nu, poți considera chiar să dormi au naturel (wink wink) .