Fără să ne dăm seama, culorile au o mare influență asupra stării noastre de spirit, de la culorile hainelor pe care le purtăm, până la culorile care predomină în locuința noastră. Așa că fiecare cameră trebuie decorată în funcție de activitățile pe care le desfășurăm. Iar dormitorul, fiind camera principală de odihnă dintr-o casă, are nevoie de o atenție sporită la astfel de detalii, cum ar fi culoarea pereților și decorațiunile din jur.

Conform psihologilor și designerilor de interior, cele mai indicate culori pentru un dormitor sunt: albastrul, galbenul, bejul și verdele deschis.

Albastru deschis

Este prima culoare pe lista celor potrivite unui dormitor deoarece albastrul deschis emană liniște și te duce cu gândul la relaxare, la fel ca atunci când stai întins pe pământ și privești cerul senin. Îți vei oferi această senzație zilnic, atunci când te întinzi în pat, la tine în dormitor, dacă optezi pentru unul dintre pereți în nuanțe de albastru deschis sau pentru decorațiuni în acest ton.

Galben pal

Este o culoare luminoasă și te face să te simți bine ori de câte ori o privești. Galbenul pal are calitatea de a te calma, de a elimina starea de stres și agitație. Poți vopsi pereții în această culoare sau îți poți achiziționa cuvertura de pat ori un fotoliu galben pal.

 Bej

Toate nuanțele de bej, mai închis sau mai deschis, sunt potrivite pentru un dormitor, deoarece dau o stare de bine și de confort. Bejul este o culoare care liniștește psihicul după o zi agitată, așa că dacă vrei o atmosferă liniștitoare, alege cu încredere bejul, atât pentru pereți, cât și pentru draperii, lenjerie de pat, cuvertură ori alte decorațiuni.

Verde deschis

Una dintre cele mai plăcute culori pentru ochi este verdele. Provenind din natură, verdele are calitatea de a relaxa și de a te face să te simți confortabil. Este o culoare care transmit echilibru, așa că poate fi o bună alegere pentru dormitorul tău. Vopsește peretele pe care este așezat patul în nuanțe de verde deschis și vei avea parte de un somn liniștit. 

Și o saltea premium îți garantează un somn de calitate

După ce ai hotărât care este culoarea ce se potrivește cel mai bine dormitorului tău, următorul pas trebuie să fie alegerea unei saltele de bună calitate pentru a avea garanția unui somn cu adevărat bun. În acest sens, alege din oferta saltele Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor și nu vei regreta! Magnigel Dual este o saltea premium confecționată dintr-o combinație inovatoare de spumă cu memorie și spumă gel. Tehnologia Double Core oferă confort individual deosebit pentru ambii parteneri datorită împărțirii nucleului în două jumătăți cu fermități diferite: moale pe o parte și moale spre medie pe cealaltă parte a saltelei. Tehnologia Dual Core® din salteaua Magnigel Dual de la Magniflex este o inovație prin care nucleul saltelei (partea sa interioară) este împărțit în două jumătăți aflate într-o singură husă. Fiecare jumătate are două fermități pe cele două părți ale sale – moale și medie. Prin rotirea jumătăților această saltea vă va oferi trei combinații posibile pentru fermitate – medie-medie, medie-moale sau moale-moale. Saltelele Dual Core® sunt o soluție foarte bună pentru cuplurile care au preferințe diferite pentru fermitatea saltelei. O proprietate distinctă a saltelei Magnigel Dual este spuma gel din husă și un alt strat adițional de încă 5 cm în nucleu. Acest material distribuie uniform greutatea corpului și garantează un mediu constant uscat. Proprietățile termoregulatoare, împreună cu cele ale spumei cu memorie, permit să te simți perfect, indiferent de temperatura camerei sau de anotimp. Și salteaua Figaro este o altă opțiune foarte bună. Este o saltea premium confecționată din spumă cu memorie, spumă gel cu efect de răcorire și spumă cu memorie pentru oferirea celei mai bune poziții de dormit, fermitate – medie spre tare, două fețe, topper încorporat și material textil de lux semnat de designerul Pierre Cardin cu tratament antibacterian.