În ce scop se închiriază spațiul industrial?

De regulă, oamenii de afaceri care se gândesc la închirierea unei hale industriale, au în minte o locație în care se desfășoară procesul de producție, ori de depozitare, astfel încât există mai multe detalii interesante despre locațiile de acest gen.

Fie interiorul halei sau spațiului industrial închiriat este lăsat liber, fie este împărțit pe mai multe zone, delimitate de stâlpi. Cu certitudine, antreprenorii care administrează afaceri al căror principal domeniu de activitate este realizarea produselor finite, trebuie să ia în calcul închirierea unei asemenea construcții.

Hala industrială poate fi folosită și pe post de hangar, de depozit ori de magazie, nu numai de loc de desfășurare a activității de producție, ceea ce înseamnă că spațiul industrial de închiriat poate avea mai multe întrebuințări.

Spațiu industrial din beton sau construcție metalică?

Antreprenorii au de ales între mai multe tipuri de construcții industriale, fie că este vorba despre hale industriale din beton sau construcții metalice. Cei care optează pentru construcțiile din beton au mai multe avantaje, acestea fiind rezistente în timp, oferă condiții de lucru foarte bune, deoarece temperaturile pe perioada verii și a iernii nu sunt insuportabile.

Construcțiile industriale metalice, pe de altă parte, nu oferă același confort ca și cele din beton, însă sunt mult mai ieftine din punct de vedere al prețului închirierii și al întreținerii.

Alte criterii de închiriere a spațiului industrial

Pe lângă materialul din care sunt construite, spațiile industriale de închiriat trebuie alese și în funcție de următoarele criterii:

  •       Valoarea chiriei lunare (în lei sau euro);
  •       Amplasarea spațiului industrial și accesibilitatea acestuia;
  •       Locurile de parcare disponibile;
  •       Disponibilitatea conexiunii de internet, a serviciilor de pază, protecție, întreținere și curățenie.

Plata impozitului în cazul unei clădiri industriale de închiriat

Unul din cele mai importante lucruri pe care le au în vedere antreprenorii care aleg să închirieze un spațiu industrial este plata impozituluiImpozitul pe clădire este taxa locală ce trebuie plătită la bugetul local al orașului unde se află clădirea industrială.

Impozitul și taxa pe clădire vor fi plătite în cadrul bugetului local în sectorul în care se află clădirea industrială. În cazul în care clădire este administrată de o persoană juridică, taxa va fi stabilită în funcție de sarcinile fiscale ale concesionarilor sau ale celor care au dreptul la administrarea sau folosirea spațiului.

Ceea ce înseamnă că în cazul clădirilor care au doi sau mai mulți deținători, sumele de plată sunt stabilite în mod egal pentru fiecare. Orice persoană ce se numește proprietar pentru clădirea industrială este obligată la plata unei sume ce egalează cu o cotă de impozitare din valoarea totală impozabilă a clădirii de 0.1%. în cazul în care clădirea se află în proprietatea unei persoane juridice ce o are în administrare, cota de impozitare fnală se va aplica asupra valorii de inventor al clădirii.