Covorul este un obiect care poate schimba cu totul înfățișarea livingului tău, deoarece se poate transforma într-o adevărata vedetă a decorațiunilor. Așadar, este obligatoriu să afli cele mai utile secrete pe care le poți pune în aplicare, cu scopul de a descoperi care este modelul perfect pentru tine!

În acest articol, vei afla 3 aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cauți covorul ideal!

  1. Culorile și designul

Designul are legătură cu mai multe detalii care țin de aspectul covorului. Culoarea este primul factor de care trebuie să ții cont – în funcție de nuanțele pe care le alegi pentru mobilier, pereți și finisaje, vei putea să-ți dai seama care este modelul ce poate fi integrat cu ușurință în respectiva gamă cromatică. 

De asemenea, trebuie să te gândești dacă îți dorești un covor uni sau unul care să aibă un imprimeu complex. În acest caz, este recomandat să acorzi o atenție deosebită obiectelor masive din cameră, deoarece ele sunt cele care ghidează direcția stilistică. Alege un covor aparte, care să iasă în evidență și să creeze un spațiu curat și primitor!

  1. Dimensiunile și forma

Dimensiunile reprezintă un lucru pe care nu trebuie să-l ignori – încearcă să păstrezi, în permanență, simetria pe care ți-o indică modul în care ai amplasat mobila în cameră. Fie că vrei un covor mic, așezat în centrul încăperii, fie că preferi unul mai mare, care să acopere mai multe zone, forma este un alt factor pe care este bine să-l ai în vedere. 

Poate că preferi un model pătrat, dreptunghiular, rotund sau asimetric – orice ai alege, nu omite faptul că acesta trebuie să completeze spațiul din punct de vedere vizual. Pe Hornbach.ro, de exemplu, găsești o mulțime de variante, dimensiuni, culori și materiale, din care poți alege cea mai bună opțiune pentru spațiul tău.

  1. Înălțimea și grosimea fibrelor

Fibra covorului poate influența două aspecte semnificative – designul și întreținerea. Înălțimea și grosimea acestora pot genera un look mai pufos sau mai bătătorit. Astfel, contează care este tipul de covor pe care ți-l dorești. Pentru a lua cea mai bună decizie, este obligatoriu să afli câteva metode de curățare pe care le poți pune în aplicare cu scopul de a menține totul curat și îngrijit. Toate acestea sunt strâns legate între ele – un covor cu fibră lungă poate necesita alte modalități de îngrijire decât unul cu păr scurt, și viceversa. Așadar, nu ignora acest detaliu și selectează modelul potrivit.

În concluzie, un covor poate fi o pată de culoare, un loc confortabil, sau orice îți dorești tu – tot ce trebuie să faci este să analizezi cu atenție toți factorii, pentru a putea face alegerea ideală pentru tine. Cu siguranță, vei reuși să găsești articolul perfect, care să devină un element de bază în estetica livingului tău!