Ce sunt trusourile de botez

Trusourile de botez sunt formate din toate accesoriile şi obiectele utilizate în timpul slujbei de botez. Acestea, au de obicei în compozitie din 10 piese. O parte sunt oferite preotului – prosopelul mic şi săpun pentru preot şi săculeţul pentru săpun, iar o parte sunt utilizate pentru desfășurarea ritualului efectiv – pânză de de mir neivită, prosop cu capişon, lumânări pentru biserică, sticluţă de mir, faşă. 

Acestea sunt utilizate pe parcursul derulării ceremoniei. Prosopul bebeluşului este cel ce fereşte pe micuţ de aerul răcoros din biserică, şi totodată, este util după ce micuțul este scos din apă. După ce este săvârşită taina botezului şi copilul este scăldat în apă sfinţită, cel mic este înmânat nașilor, care îl primesc în pânza de mir. Se spune că aceasta nu trebuie îndepărtată imediat de pe pielea bebelușului, şi că ar avea puteri protectoare. De fașă este prinsă crenguţa de busuioc sfințit, utilizată de preot în timpul ceremoniei, iar în sticluţă de mir sunt oferite câteva picături de ulei sfințit care vor fi utilizate ulterior pentru scăldă.

Cum se observă piesele din trusou intră în contact direct cu piele sensibilă a bebelușului, deci selectarea acestuia devine o sarcină  foarte importantă.  Couture Bebe este partenerul care vă asigurăcă faceți cea mai bună alegere. Atelierul Couture Bebe are activitatea concentrată pe realizarea articolelor speciale pentru botez. În portofoliul acestora pot fi găsite trusouri  pentru bebeluşi personalizate, realizate din bumbac de cea mai bună calitate. Piesele pot fi decorate cu broderii manual sau cu inscripţia de suflet, reprezentative pentru familie. Echipa Couture Bebe are experienţă vastă în realizarea articolelor festive pentru bebeluşi. Fiecare piesă ce poartă amprenta Couture Bebe este una rafinată, una prietenoasă cu bebeluşul, una menită să încununeze importanța evenimentului.

Care este însemnătatea lumânării de botez

Este clar că lumânările pentru botez sunt elemente importante în ceremonialul religios. Se spune că lumina acestora va călăuzi viaţa proaspeţilor creştini şi că îi va feri de supărări, griji şi boală. 

Alegerea de lumânări botez este o sarcină importantă, acestea nu doar că sunt elemente centrele ale botezului şi sunt captate în fotografii şi clipuri memorabile, dar au şi simbolistică sentimentală. Mulţi părinţi aleg să păstreze lumânarea de botez, chiar şi după ceremonia moţului, şi o aprind ori de câte ori bebeluşul se îmbolnăvește, ori pur şi simplu pentru a alunga energiile negative. 

Pe bună dreptate că lumânările trebuie să fie aspectuoase,  împodobite frumos. Multe perechi de naşi aleg să personalizeze aceste accesorii. În atelierul  Couture Bebe personalizarea lumânărilor pentru botez este o sarcină serioasă, tratată cu multă atenție, iar decorarea lor este adusă la statut de artă. Lumânările realizate de echipa de profesionişti sunt mai mult decât obiecte ceremoniale, sunt obiecte ce aduc aminte de momente frumoase.