În condițiile în care statisticile arată că jumătate dintre români nu trec pragul cabinetului stomatologic nici măcar o singură dată pe an, de cele mai multe ori însă, informațiile despre implanturi dentare sunt căutate pe internet, unde prețul variază de la 200 euro la 2.000 euro.

Dr. Andrei Constantinovici, medic stomatolog specializat în implantologie, estetică și protetică dentară, coordonatorul clinicii Dentaplus din București, ne explică diferențele de preț. 

„În toate listele de prețuri este afișat prețul pentru un implant dentar, și nu prețul pentru tratamentul cu implant dentar. Prețul unui implant dentar înseamnă costul operației de inserare a implantului dentar (bonturi protetice, de transfer sau de vindecare) împreună cu implantul dentar. Prețul tratamentului cu implant dentar include costul coroanei dentare, dar și eventualele intervenții chirurgicale conexe inserării implantului dentar, cum ar fi adiție de os, sinus lift , descoperire de implant sau grefă gingivală.”

afirmă medicul Andrei Constantinovici, medic coordonator al clinicilor Dentaplus Bucuresti. 

Implanturi dentare – factorii care influențează prețul

Diferența de preț la implanturi dentare este stabilită de o serie clară de factori. Mai exact: 

  • aproximativ jumătate din prețul unui implant dentar este dat de experiența medicului, numărul de implanturi dentare inserate și rată de reușită (o rată medie de succes este de peste 95% iar o rată foarte bună de succes este situată peste valoarea de 97%). 
  • 30% din prețul implanturilor dentare este influențat de tehnologia și de materialele folosite. 
  • aproximativ un sfert din prețul unui implant dentar este reprezentat de investigațiile suplimentare, cum este tomografia dentară, și costul materialelor și consumabilelor suplimentare, în special în acele cazuri în care este necesară adiție osoasă pentru a corectă sau a îmbunătăți osul care primește implantul, sau când se folosește sistemul Fast and Fixed. 
  • unele clinici au inclusă în prețul implantului dentar și locația (aproximativ 5% din preț). 

În cadrul clinicilor Dentaplus, pentru a le permite pacienților să urmeze un plan complet de tratament, realizat de medici cu un nivel ridicat de experiență și cu o rată mare de succes în ceea ce privește implanturile dentare inserate, pacienții au posibilitatea achitării planurilor de tratament în 6 respectiv 12 rate egale, fără dobândă.