Nu ai de ales, decât să te adaptezi din mers. Iar un lucru pe care ar trebui să îl ai în vedere e transformarea și redecorarea camerei lui, respectiv tranziția de la un loc de joacă feeric, la un dormitor de adolescenți cu pasiuni și personalitate proprii. Cum faci asta? Iată câteva sfaturi care îți pot fi de folos:

Întreabă-l cum și-ar dori să arate spațiul

Deși preadolescenții și adolescenții nu sunt, în mod obligatoriu, pasionați de design interior și tendințe, e important să își pună amprenta asupra spațiului în care își petrece timpul atunci când e acasă. Întreabă-l dacă preferă o canapea extensibilă în locul ofertei de paturi copii și tineret, unde ar vrea să fie amplasat biroul, dacă vrea să își decoreze camera cu postere – trebuie să te gândești la toate, dacă nu vrei să ajungi la o cameră mobilată în stil colonial, decorată cu postere ale artiștilor trap moderni.

Renunță la lucrurile nefolositoare

Jucării, cutii pentru depozitarea acestora, figurine cu supereroi, cărți pentru copii, manuale și culegeri de exerciții păstrate din anii anteriori de școală – toate acestea ocupă spațiu și nu sunt folosite. Propune-i să vă ocupați împreună de acest proces, pentru a te asigura că te descotorosești de obiectele de colecție sau de amintirile la care ține atât de mult. Pentru o sortare mai precisă, te poți folosi de trei cutii în care să puneți împreună lucrurile pe care vreți să le donați, suvenirurile și obiectele care trebuie aruncate.

Elimină obiectele de mobilier inutile

Cufărul cu jucării sau comoda pe care o folosește, mai degrabă, pe post de coș de gunoi sau de biblioraft pentru caiete și cărți nu au ce căuta în noua lui cameră. Investește într-un set de noptiere în care să își depoziteze lucrurile pe care le vrea la îndemână, dar care să se potrivească bine în noul decor. Și, eventual, într-un birou mai mare, cu suficient spațiu de depozitare pentru toate lucrurile de care are nevoie la școală.

Împrospătează vopseaua

Ai fi surprinsă cât de multe poți face cu o vopsea de calitate și câteva pensule. Începi cu igienizarea pereților și împrospătarea sau chiar schimbarea culorii, dacă își dorește acest lucru. Ulterior, te poți folosi de o vopsea special concepută pentru mobilier, pentru a recondiționa obiectele de mobilier care pot fi folosite în continuare, dar care au nevoie de o nuanță nouă, ca să se încadreze în noul decor, cum ar fi dulapul.

Acordă atenție detaliilor

Draperiile inspirate din filmele Disney, așternuturile cu planete și cosmonauți sau oglinda cu tematică Barbie nu se mai pretează în decorul adolescentin pe care ți-ai propus să îl abordezi. Întreabă-l dacă are preferințe în ceea ce privește alegerea acestor accesorii și alege niște variante mai simple, mai mature din punct de vedere al stilului. Asigură-te că sunt versatile și se asortează cu restul decorului și că, totodată, urmează un stil consecvent.

Oricât de mult ți-ai dori să amâni momentul redecorării camerei copiilor, nu o vei putea face la nesfârșit. De aceea, e important să te pregătești din timp și să știi, cu precizie, ce ai de făcut pentru a-ți îndeplini cu brio această misiune.