Factorul determinant al parodontozei este placa bacteriană. S-a constatat că aceasta începe să se formeze la aproximativ o oră după periajul dinților, realizând o acumulare maximă după 30 de zile, în lipsa unei igiene orale corecte. Atunci când nu sunt îndepărtate la timp, bacteriile își încep acțiunea distructivă. Experiența medicală a detectat o serie de factori favorizanți, precum fumatul, tartrul dentar, cariile și anomaliile dento-maxilare, dar și câțiva factori generali de sănătate, cum ar fi disfuncțiile endocrine, tulburările sistemului nervos sau diabetul. Chiar și ereditatea are un cuvânt de spus, persoanele care au în familie un istoric de parodontoză (rude apropiate care suferă de așa ceva) sunt mult mai predispuse la îmbolnăvire.

Semnele care dau alarma 

Într-o primă fază a bolii, simptomele sunt nesemnificative. Se observă o umflare ușoară a gingiilor, care devin sângerânde spontan sau la periaj. În timp, simptomele devin mai severe și mai evidente. Gingiile se înroșesc, iar uneori capătă o nuanță violacee, devenind sensibile la atingere și încep să se dezlipească de pe dinți. Apare respirația urât mirositoare și senzația de gust neplăcut în gură. Dinții încep să se distanțeze, să se clatine, iar în final pot cădea. Prin urmare, totul începe cu o banală gingivită, care netratată însă poate degenera în parodontopatie. Trecerea către parodontoză se face odată cu afectarea oaselor maxilare care se distrug, se demineralizează, își micșorează volumul și astfel afectează implantarea dinților; de regulă, fenomenul e însoțit de o durere surdă, difuză, la nivelul rădăcinilor dentare, care apare mai frecvent dimineața.

Cum se previne
Printr-o mai mare atenție acordată igienei dentare. Aceasta presupune periajul corect al dinților de minim două ori pe zi: dimineața și seara, iar dacă se poate și după masa de prânz. Periuța de dinți trebuie schimbată la primele semne de deteriorare, ceea ce corespunde, de obicei, unui interval de 2-4 luni. În plus, ca parodontoza să nu aibă nicio șansă de atac, sunt obligatorii vizitele regularitate la dentist, pentru îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene, prin detartraj și periaj profesional. Să nu uităm nici de dusul bucal, un mijloc de curățare adesea ignorat cu toate că este la fel de important ca și periuța. El curăță spațiile dintre dinți, în care filamentele periei nu pot ajunge și, astfel, bacteriile se dezvoltă în voie, alături de depozitele de tartru. Ceea ce este esențial de reținut este că bacteriile responsabile de parodontoză pot ajunge prin sânge în arterele inimii, unde pot declanșa un ciclu de inflamații și îngustări ce pot duce la infarct. De asemenea, parodontoza face mai greu de controlat zahărul din sânge și favorizează aparitia diabetului, iar în cazul gravidelor crește riscul de naștere prematură.

Până nu demult, ideea că parodontoza ar putea fi tratată fără pic de durere chiar și în România era doar un vis frumos și încă pare așa pentru unii dintre pacienți, dar și pentru mulți medici stomatologi. Dar pentru noi, cei din echipa LIFE DENTAL SPA, stomatologia nu e doar o meserie, ci e o mare pasiune, una prin care ne dorim să aducem sănătate și mulțumire pe buzele tuturor pacienților noștri. Pentru că așa s-a născut clinica noastră, din dorința de „mai bine” și de „altfel”.

Conceptul Dental Spa

Visul nostru, devenit realitate, a fost ca pacienții să nu mai sufere pe scaunul stomatologic, ci să se simtă în largul lor din momentul în care ne trec pragul și până la plecare, deoarece conceptul Dental SPA este diferit de tot ceea ce am putut vedea (și trăi) în mod obișnuit în cabinetele noastre stomatologice. Serviciile noastre sunt „altfel” și sunt oferite „altfel”!

Iată așadar ce vă așteaptă dacă vă programați pentru o consultație la LIFE DENTAL SPA:

Singura clinica dentara din Romania cu practica holistica

 • Printre primele clinici din Romania care utilizeaza tratamente cu laser dentar
 • Prima clinica din Romania unde puteti opta pentru plombe non-toxice
 • Servicii medicale de înalta calitate 
 • Tratamente FARA DURERE cu ajutorul ultratehnologiei laser
 • Relaxare, relaxare și iar relaxare 
 • Tratamente alternative de top
 • Proceduri avangardiste de estetică dentară – SMILE MAKEOVER 
 • Stare generală de bine 
 • Personal blând și grijuliu, implicat în vindecarea deplină a pacienților, nu doar în tratarea lor 
 • Un mediu plăcut, asemănător celui dintr-un centru SPA 
 • Abordarea holistică a tratamentului fiecărui pacient 
 • Manopere conservative 
 • Materiale cât mai prietenoase cu organismul – FĂRĂ mercur, metal,metacrilati toxici in plombe
 • Medici experimentați și inimoși

Tratăm Parodontoza prin tehnologiile viitorului

După cum se știe, în trecutul nu foarte îndepărtat, medicina nu punea mare preț pe confortul și starea de bine a pacientului în timpul investigațiilor, tratamentelor și intervențiilor. „Mersul la dentist” era asociat aproape întotdeauna cu durerea și cu teama, care nu de puține ori era provocată de medicul stomatolog însuși. Sună teribil, însă medicii își doreau pacienți care să sufere în tăcere, cuminți, în scaun.

Astăzi însă lucrurile încep să se schimbe. Unii medici iau măsuri radicale în acest sens, fac totul pentru schimbare, alții avansează cu pași mărunți în aceeași direcție, în vreme ce alții refuză schimbarea. Clinica LIFE DENTAL SPA susține, practică și promovează SCHIMBAREA RADICALĂ a modului în care medicul își vede și își tratează pacientul, ceea ce determină, inevitabil, același tip de reacție, de schimbare a viziunii și din partea pacientului, care va deveni în acest fel mult mai relaxat în cabinetul stomatologic și în prezența medicului său specialist.

Care ar fi principalii pași către schimbare?

 • modificarea viziunii medicului asupra bolii și pacientului 
 • modificarea comunicării verbale și non-verbale a acestuia cu pacientul 
 • schimbarea comportamentului față de pacient 
 • transformare cabinetelor stomatologice în spații prietenoase, curate, relaxante, confortabile 
 • dotarea cabinetelor stomatologice cu echipamente și tehnologii de ultimă oră, gândite anume pentru evitarea durerii 

Beneficiile tratării parodontozei cu laser

Dacă vă doriți să scăpați de parodontoză, dar și de durerea din timpul tratamentelor și a intervențiilor stomatologice, răspunsul oferit de medicina modernă este simplu: folosirea noilor tehnologii LASER.

De ce? Pentru că  LASER-ul tratează parodontoza cu foarte mare succes, dar și fără durere, aspect deloc neglijabil pentru majoritatea covârșitoare a pacienților. În plus, tratamentul  LASER este mai eficient decât cel clasic, este mai precis, mai rapid, mai aseptic, lipsit de riscuri și urmat de o perioadă de recuperare mult mai scurtă, deci de o vindecare mai rapidă.

Laserele WaterLase și EpicX, folosite în clinica LIFE DENTAL SPA, inclusiv pentru a trata parodontoza, sunt produse de BIOLASE, liderul mondial în dezvoltarea și producția de lasere.

Tehnologiile BIOLASE sunt rezultatul a numeroși ani de cercetări și studii de specialitate, precum și a nenumărate și meticuloase testări în vederea asigurării unor servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate.

Ce înseamnă abordarea HOLISTICĂ a medicinei stomatologice?  

Abordarea holistică consideră dinții ca fiind o parte a întregului organism. Nu putem trata cum se cuvine dinții dacă îi privim ca pe ceva separat de restul corpului nostru. De aceea, STOMATOLOGIA HOLISTICĂ consideră că problemele de sănătate orală, ca de altfel și cele de sănătate generală, sunt influențate de câțiva factori importanți, cum ar fi, de pildă, gradul de stabilitate emoțională a pacientului sau stilul lui de viață – nutriție, mișcare, program de somn etc.

Principiile stomatologiei holistice, după care ne ghidăm și pe care le recomandăm la LIFE DENTAL SPA, inclusiv pentru tratamentul parodontozei, sunt:

 • hrana bogată în nutrienți, organică și preparată corect 
 • folosirea unor metode alternative de tratament, cum ar fi HOMEOPATIC, AROMATERAPIA, TERAPII NATURISTE
 • orice problemă de sănătate orală semnalează, de fapt, un dezechilibru la nivelul întregului organism 
 • orice problemă de sănătate generală este un semnal de alarmă ce trădează existența unui dezechilibru în plan emotional si mental
 • eliminarea materialelor toxice din cadrul tratamentelor stomatologice 
 • efortul susținut de a se păstra  pe arcade cât mai mult timp dinții naturali 
 • îmbunătățirea comunicării cu pacientul, pentru tratarea sa ca întreg, nu doar tratarea unui dinte bolnav