Însă mai mult decât atât, datorită producătorilor ce oferă tot mai multă varietate în materie de ciorapi și dresuri, cei medicinali sau compresivi pot fi în egală măsură o necesitate privind starea de bine, precum și o necesitate de a păstra anumite repere estetice. Sunt o evoluție a clasicilor ciorapi medicinali ce permit așadar versatilitate, putând fi purtați și în cele mai elegante cadre în care se va găsi o femeie. Nimic nu îi trădează o astfel de alegere.

Rolul ciorapirilor compresivi

Poartă această denumire după acțiunea pe care o au, cea de compresie asupra picioarelor. Gradul de compresie este însă unul variat, cu acțiunea asupra varicilor, asupra celulitei, asupra liniilor fine ale siluetei. Astfel de ciorapi pot menține pielea fermă, împiedicând formarea acelui efect de coajă de portocală, ridică fundul și au un ușor efect de modelare pentru unele zone. Sunt ciorapii compresivi modelatori.

Ciorapii compresivi sunt binecunoascuti pentru acțiune lor asupra circulației sanguine, de care se leagă o serie de altfel de situații. Astfel, aceștia imbuantateasc starea, creează confort, evitându-se senzația de picioare obosite, umflate. Mai alea pentru cele care petrec multe ore în picioare, cu tendințe varicoase sau care deja au astfel de probleme, pentru cele care au trecut printr-o intervenție la nivelul picioarelor, astfel de ciorapi sunt o recomandare.

Sunt incomozi?

Se spune despre astfel de ciorapi că îți dau senzația de picioare strânse că într-o menghină. De fapt, ciorapii compresivi au un grad suportabil de compresie și trebuie aleși în consecință și în funcție de interesul purtătoarei. Sau poate fi vorba de o interpretare greșită corelată cu faptul că îi îmbraci mai greu decât restul ciorapilor.

Senzația de compresie va fi una mai accentuate la zona de glezne. De aceea, când îi îmbraci trebuie să depui un efort, observând că trebuie să tragi de ei pentru a se mula perfect pe picior.

Unde îi găsești

Unde gasim ciorapi compresivi de calitate? În cadrul magazinelor de specialitate, cum ar fi Sosetaria.ro. Sunt disponibili în variante de culori, mărimi și grosimi. În gama lor ciorapii modelatori de la Fiore sunt o alegere recomandată. Nu doar că vin sub semnul calității demonstrate de brand, binecunoscut la rândul sau, însă se regăsesc în tonuri de grafit, negru, natural deschis și nu numai. Sunt 40 DEN, mați, cu efect de modelare a taliei, soldurilor și coapselor.

Există și opțiuni pentru gravide. Astfel de ciorapi acoperă integral zona abdomenului, fără să creeze disconfort. Iar pentru acele momente când nu dorești un dres ci ciorapi mai scurt, găsești tot la www.sosetaria.ro șosete compresive, din lycra, cu acțiune de compresie de gradul II.

De la Marylin vei găși opțiuni de ciorapi compresivi de gradul I, de prevenție, în varianta 50 DEN. Nu lipsesc opțiunile de la Lores de asemenea, că drept dovadă Sosetaria.ro nu limitează opțiunile de acest gen pentru cele interesate.

Cum îi alegi?

Ciorapii compresivi îi alegi dintr-o nevoie, așadar interesul principal este despre acțiunea de compresie și zona vizată. Pentru cele care au probleme de circulație în zona inferioară a picioarelor de interes vor fi ciorapii scurți compresivi, ce își limitează efectul în zona de până la nivelul genunchilor.

De asemenea, ține cont de materiale, pentru că și acestea sunt cheia confortului. Combinația de elasticitate și presiune, gradul de compresie, în condițiile în care cele de clasa II sunt pentru cele cu probleme, sub acest prag fiind vorba de ciorapi de compresie utilizați drept prevenție.

Au și un rol în ceea ce ține de sănătatea picioarelor și starea de bine, dar se pot purta și sub hainele de zi cu zi și nu necesită un timp dedicat doar pentru acțiunea lor, astfel de cirorapi au devenit practic indispensabili în garderoba femeilor însărcinate sau cele cu probleme de circulație sanguină la nivelul picioarelor. Îi găsești la Sosetaria într-o varietate de opțiuni, culori, mărimi și grad de compresie.