Principalul avantaj constă în faptul că există multiple surse de informații la dispoziție. În plus, poți să primești consultanță avizată din partea experților din magazinele de biciclete. În întâmpinarea ta, venim cu lista celor mai importante criterii de bifat atunci când vrei să cumperi un vehicul pe două roți. Iată-le!

1.     Începe de la scopul achiziției

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să definești, cât se poate de clar, scopul achiziției tale. Vrei să cumperi o bicicletă de munte, o bicicletă de trekking sau o bicicletă de oraș? Dacă vrei să îți cumperi o bicicletă pentru a transporta cumpărăturile, pentru a fenta traficul din oraș deplasându-te la job sau doar pentru a te relaxa, nu este cazul să investești într-o bicicletă de munte. Dacă, în schimb, îți plac aventurile off-road, atunci cu siguranță trebuie să reconsideri achiziția unui model de munte. Bicicletele de trekking sunt cele mai la modă, reprezentând combinația perfectă dintre modelele de oraș și modelele de munte. În plus, au un aer retro-vintage, conferit de roțile mari, subțiri și  furcă de bicicletă specifică. Merită!

2.    Dimensiunea bicicletei: alege-o corect sau apelează la experți pentru ajutor

Dacă nu vei alege corect dimensiunea bicicletei tale, riști să te confrunți cu o poziție incorectă în mod permanent, care va duce la dureri de spate și lipsa de confort, precum și imposibilitatea unui control 100% complet al ghidonului. Există o regulă simplă: cu cât ești mai înaltă, cu atât mai mare trebuie să fie cadrul. Înălțimea, propriu-zisă, a cadrului se măsoară ca distanța între tija de șa și pedalier. Testul este la fel de simplu: atunci când stai pe bicicletă, și apeși cu călcâiul pe pedală, în cea mai joasă poziție trebuie să poți observă întinderea perfectă a piciorului. Dimensiunile se exprimă în centimetri, inch sau litere (S, XL etc). Un scurt exemplu: pentru înălțimea sub 160 cm, vei avea nevoie de un cadru XS / 50 cm / 14 inch. 

3.    Greutatea bicicletei: un alt element de care trebuie să ții cont

Greutatea bicicletei este esențială, chiar și atunci când nu participi la competiții de performanță. Cadrul trebuie să fie cât mai ușor și subțire, astfel încât să îți asigure nivelul optim de confort. Cu cât este mai voluminos cadrul, cu atât mai mult va influența poziția ta în mers. Cele mai recomandate sunt cadrele din aluminiu sau cadrele din carbon, ușor mai scumpe decât alternativa din oțel sau titan. Primele două opțiuni permit ușurință în manevrare, un design ergonomic și un confort sporit. Bicicleta devine mai greu de manevrat dacă are un cadru de oțel sau titan, dar există destul de multe opțiuni și în această privință. Ține cont și de bugetul în care te poți încadra și cere opinia expertului din magazin. Nimic mai simplu!

 MosIonRoata.ro, acel magazin biciclete pe care îl căutai

La distanță de câteva click-uri, poți accesa MosIonRoata.ro, acel magazin biciclete pe care îl căutai. Găsești în oferta acestui mediu de achiziție cele mai populare modele de bicicletă de damă, la un preț mai mult decât avantajos. În plus, dacă ai nevoie de suport, poți contacta echipa de experți a magazinului.

Date de contact:

Tel: 0720 043 001 / 021 210 40 32

E-mail: [email protected]