Dincolo de chestiunile ce țin de infrastructură, adăposturi, canalizare, scurgere și până la alimentație, ar trebui să știi că unele rase sunt mai bune decât altele când vine vorba despre producția de carne.

În lume există peste 300 de rase de porci, unele fiind rase mixte, altele de carne iar altele de producție. În cazul în care aveți în vedere valorificarea animalelor pentru carne și vă interesează ca porcii să aibă cât mai puțină grăsime, atunci este obligatoriu să optați de la început pentru una dintre rasele specializate în producția de carne.

Iată câteva dintre cele mai bune rase de porci când vine vorba de producția de carne:

1.Rasa de porci Duroc

Originară din SUA, rasa Duroc este cunoscută drept una rezultată din mai multe încrucișări dintre rasele de producție, cum ar fi rasa Tamworth din Anglia. Este un porc de dimensiuni medii.

Porcii Duroc posedă, de asemenea, o cantitate semnificativă de mușchi slab și, atunci când sunt sacrificați, carcasele produc o cantitate mare de carne utilizabilă. Fermierii de porci preferă porcii Duroc, deoarece rasa produce în mod constant o mulțime de carne de înaltă calitate.

Citește și: Rasele de porci crescute la Carmistin

De asemenea, porcii Duroc sunt una dintre rasele cu cea mai rapidă creștere atunci când sunt menținuți pe o dietă consistentă și hrănitoare. De asemenea, sunt foarte rezistenți, rămânând sănătoși atât în ​​climatul rece, cât și în cel cald.

Important de știut este că Grupul Carmistin unul dintre cei mai importanți traderi în industria cărnii din România și liderul celui mai puternic grup de business din sectorul agroalimentar, mizează pe rasa Duroc în fermele sale.

Porcellino Grasso este un ansamblu de ferme deținute de Carmistin,  grup cu 100% capital românesc, în care cresc suine de reproducere obţinute din scroafe Danbred şi vieri din rasa Duroc.  Exemplarele achiziţionate din Germania sunt hrănite cu cereale din furaje proprii, cu un aport de proteine, minerale şi vitamine. Purceii sunt monitorizaţi şi îngrijiţi corespunzător vârstei şi greutăţii lor.

2.Pietrain

O altă rasă de porci deosebită pentru carne este și Pietrain, originară din Belgia. Având o talie mijlocie, dar un corp musculos, această rasă se evidențiază drept una extrem de prolifică: aproximativ 9-10 purcei/fătare.

Sporul mediu zilnic este și el bun, atingând 700 grame. Mai mult, la 7 luni, exemplarele din rasa Pietrain ajung deja să cântărească aproape 85 kg. Randamentul la tăiere este și el mare, de circa 80% – 90% din carcasă este carne iar restul bacon și șuncă, de o calitate ridicată.

3.Marele Alb

Încă o rasă de porci a cărei carne este apreciată pe plan mondial este și Marele Alb, originară din Marea Britanie. Datorită constituției masive și puternice, rasa are o rezistență aparte la fluctuațiile de temperatură. Mai mult decât atât, rasa Marele Alb se bucură de o sănătate în general foarte bună, datorită faptului că iubește mișcarea, în ciuda masivității sale.

Un alt avantaj important este că femelele sunt bune mame, ceea ce asigură o creștere rapidă în greutate pentru purcei. La 20 zile, greutatea unui purcel ajunge la circa 50 kg, iar la circa 8 luni acesta are aproape 115 kg. Carnea este de foarte bună calitate.