Ce este mătreața?

Cu toate că este o afecțiune banală care nu reprezintă altceva decât o descuamare a pielii cu mici cojițe albe, netratată la timp acesta poate provoca roșeață, o senzație intensă de mâncărime și usturime. În termeni medicali, mătreața este cunoscută sub denumirea de dermatită seboreică.

Care sunt cauzele care duc la apariția mătreții?

Principala cauză care duce la apariția mătreții este ciuperca Malassezia care contribuie în mod considerabil la formarea unor acizi grași cu rol inflamator. Tocmai din acest motiv, cei care iau anumite medicamente – litiu, psoralen, interferon sau metildopă – sunt mai predispuși la a dezvolta mai ușor mătreața și dermatita seboreică.

O altă cauză care declanșează apariția mătreții constă în utilizarea frecventă a produselor de styling precum și în folosirea unor produse nepotrivite de îngrijire. Cei care au deficit de Zinc sau vitamina B sunt mai predispuși la această afecțiune.

Dar ce poți face pentru a scăpa de această neplăcere care îți strică buna dispoziție și îți afectează adesea încrederea în propriile forțe?

În primul rând, pentru a elimina definitiv această problemă, se recomandă să optezi pentru tratamente antimătreață. Și cum magazinele de profil nu duc lipsă de astfel de produse, alegerea unui șampon antimătreață bun, care să își dovedească eficacitatea în timp devine o misiune destul de dificilă.

Alături de experții Gerocossen am întocmit o listă cu cele mai apreciate șampoane antimătreață care pot rezolva în mod eficient această problemă:

  1. Șampon-tratament contra mătreții cu Rozmarin BIO și Mentă Natural Care 500 ml

Formula îmbunătățită cu un complex BIO-vegetal pe bază de Rozmarin BIO și Mentă are un rol major în ceea ce privește combaterea eficientă a mătreții și totodată este înclinată să prevină reapariția ei. Fibra capilară este hrănită în mod corespunzător, iar părul va rămâne mai curat și va avea un aspect sănătos.

Șamponul-tratament împotriva mătreții din gama Natural Care are proprietăți antiseptice și tonifiante, acționând în mod eficient asupra fibrei capilare.

Tratamentul are un efect calmant, îndepărtând astfel mâncărimile de la pielea capului, echilibrul florei scalpului va fi complet restabilizat și nu în ultimul rând se va elimina mătreața de pe firul de păr și de pe scalp.

  1. Șampon contra mătreții Activa Plant 400 ml

Un alt produs pe care Gerocossen îl recomandă este șamponul contra mătreții de la Activa Plant. Grație formulei eficiente pe bază de extract de salvie și arnică, șamponul tratament are efecte antiseptice purificatoare și tonice.

Acționând în timpul spălării în combinație cu acidul salicilic și cu alantoina, tratamentul contribuie la îndepărtarea acestei probleme și previne reapariția sa.

Mai mult decât atât, mâncărimile scalpului vor fi calmate, iar aspectul părului va fi unul lucios și radiant.

  1. Șampon-tratament cu acid salicilic și climbazol

Dacă te afli în căutarea unui șampon împotriva mătreții poți apela și la produsele din gama Capilmed. Recomandat pentru spălarea părului cu mătreață și prurit al pielii capului, șamponul antimătreață din această gamă conține o serie de ingrediente active cum ar fi: acidul salicilic, climbazol și lavandă.

Acestea au o acțiune eficientă pentru a îndepărta scuamele de pe firul de păr și plăcile scuamoase de la nivelul scalpului. În felul acesta, mâncărimile de la nivelul pielii capului se calmează, iar echilibrul florei scalpului este restabilizat.

Un mare avantaj al utilizării acestui produs constă în restabilirea echilibrului florei scalpului.

  1. Pachet tratament împotriva căderii părului cu mătreață Capilar+

Dacă ai probleme atât cu căderea părului, cât și cu apariția mătreții atunci poți apela la varianta propusă de Gerocossen și anume – pachetul tratament împotriva căderii părului cu mătreața. Ce conține acesta:

  • Șampon tratament împotriva căderii părului cu mătreață Capilar+;
  • Loțiune împotriva căderii părului Capilar+;
  • Ser tratament împotriva căderii părului Capilar+;
  • Balsam împotriva căderii părului Capilar +.

Pentru efecte de lungă durată și pentru cele mai bune rezultate, se recomandă utilizarea fiecărui produs în conformitate cu instrucțiunile.

Toate aceste șampoane antimătreață de o calitate superioară – testate dermatologic, fără parabeni și fără siliconi – pot fi găsite la un preț accesibil pe site-ul gerocossen.ro.