Ce purtăm la teatru – Do’s

Vizionarea unei piese de teatru este una dintre acele ocazii în care trebuie să mizezi pe piesele elegante ale garderobei tale.

Rochia reprezintă o alegere foarte bună, însă doar dacă este vorba despre un model care se pretează a fi purtat seara. Feminitatea și eleganța sunt caracteristicile pe care le poți pune în valoare cu rochii din materiale pretențioase, cum ar fi dantela, catifeaua, poate chiar taftaua, pentru doamnele îndrăznețe. Dacă vrei să vezi modele interesante, descoperă ofertele pentru rochii Fofy. În funcție de sezon și de preferințe, peste rochie poți pune peste rochie un trench sau un sacou. Nu se impun restricții cromatice, atâta timp cât păstrăm o notă decentă. O lungime midi este extrem de potrivită pentru un spectacol de teatru.

O alternativă pentru rochii sunt pantalonii clasici sau costumele deux-piece, formate din fustă sau pantalon și sacou. Poți merge, de asemenea, pe mixul între fustă sau pantaloni și cămașă cu volane, care să amintească de ținutele sofisticate de altă dată.

Pantofii cei mai potriviți sunt cei cu toc, într-o nuanță nude. De preferat este să alegi o pereche de pantofi stiletto.

Părul se coafează, de regulă, într-un coc simplu și elegant, ori lăsăt desprins pe umeri, în bucle lejere.

Machiajul va fi unul potrivit pentru momentul în care are loc piesa de teatru (adică de zi sau de seară) și, ca regulă de bază, va pune în evidență doar ochii sau doar buzele.

INTERZIS la teatru – Don’ts!

O piesă de teatru este, în fond, o operă de artă, motiv pentru care ținuta pe care o vom purta cu această ocazie trebuie să emane respect față de propria persoană, față de ceilalți spectatori dar mai ales față de actorii de pe scenă. Cu toate că, cel mai probabil, nu vei fi criticată în vremurile noastre dacă mergi la teatru îmbrăcată în jeanși și tricou, ar fi indicat, totuși, să respecți regulile de etichetă despre care am vorbit mai sus. Așadar, ar trebui să eviți să porți anumite tipuri de obiecte vestimentare, care nu sunt potrivite deloc acestei ocazii. Iată ce este interzis în alegerea outfitului pentru mers la teatru:

Ținutele sport sau ținutele de stradă, o alegere deloc inspirată pentru această ocazie.

Pantalonii prea scurți, la fel ca și rochiile sau fustele prea scurte, ce pot părea ofensatoare. Combinațiile de culori extravagante, care pot atrage spectatorilor.

Accesoriile opulente, de mari dimensiuni.