Află în continuare detalii utile despre această industrie și despre câți bani poți să câștigi din videochat, dacă alegi să profesezi în domeniu:

Ce este videochatul

Așa cum îi spune și numele, această activitate presupune comunicare directă (chat) susținută de o platformă online care oferă și posibilitatea ca partenerii de conversație să se poată vedea (video).

Termenul inițial a evoluat odată cu dezvoltarea internetului și, de la simpla conectare a doi useri a devenit o adevărată industrie, care la nivel global generează profituri de miliarde de dolari.

În acest context au fost dezvoltate platforme online specializate, cu milioane de useri unici în fiecare zi și cu mii de angajați care oferă servicii de videochat, cu mențiunea că, spre deosebire de chat-ul pe net la începuturile sale, utilizatorii sunt anonimi, ei nu sunt văzuți de modelele ale căror servicii le solicită.

Nevoia de comunicare și de socializare determină tot mai mulți oameni să discute online, ca să fie ascultați și înțeleși de persoane agreabile, care să le îmbunătățească starea de spirit și să devină chiar prieteni virtuali, care să-i ajute să relaționeze și să-și depășească problemele, frustrările, blocajele. Așadar, activitatea de videochat are o importantă componentă psihologică, pe care o persoană care dorește să lucreze în acest domeniu trebuie să o cunoască și să o înțeleagă.

În funcție de natura discuțiilor și de caracteristicile vizuale ale interacțiunii online, există două mari tipuri de videochat: non-adult și adult.

Videochat nonadult

Acest tip de videochat pune accent pe conversația propriu-zisă, și nu pe gesturi, acțiuni sau nuditate. Desigur că un model de videochat non-adult trebuie să aibă o prezență fizică plăcută și o atitudine deschisă, prietenoasă, iar dialogul este în zona de confesiune sau entertainment. 

Câștigurile în activitatea de videochat non-adult sunt semnificative și depind în mare măsură de experiența persoanei care desfășoară acest job și de talentul de comunicator. 

Videochat adult

Față de varianta anterioară, sesiunile de videochat adult presupun implicare erotică din partea persoanei care desfășoară jobul de videochat. În acest context sunt importante aspectul fizic, naturalețea, senzualitatea și capacitatea de seducție.

Devine important să fie utilizate echipamente profesionale de comunicare online (cameră performantă, lumini, microfon), dar și elemente de costumație, decoruri și styling, astfel încât să poată fi realizat un show de calitate.

Câștigurile în videochat adult sunt mai mari decât acelea din categoria non-adult și, de asemenea, depind de experiența modelului și de abilitățile sale de a crea o experiență erotică apreciată de utilizatori.

Câți bani se câștigă din videochat

Activitatea de videochat asigură câștiguri semnificative, care sunt garantate și se plătesc în urma semnării unor contracte de muncă, într-un cadrul legal, cu respectarea normelor în vigoare și cu stabilirea unor clauze specifice.

În funcție de felul videochatului și de experiența persoanei respective, câștigurile lunare pot să varieze de la 7000-8000 de lei până la 7000-8000 de euro.

Videochat nivel începători

Încă de la începutul carierei în videochat, o persoană talentată și motivată poate să câștige minimum 7500 de lei și să ajungă în doar câteva luni la încasări lunare de 2000-2500 de euro.

În plus, o componentă importantă în pachetul salarial pentru videochat nivel începători este oferta de servicii auxiliare și bonusuri, care pot să includă, în funcție de disponibilitățile unui studio de videochat: servicii de make-up, servicii de coafor, fotografii profesionale, sesiuni de styling, vouchere pentru achiziționarea unor piese vestimentare și elemente de decor.

Videochat nivel avansați

O persoană angajată la un studio de videochat ajunge model de top în urma experienței pe care o acumulează și a abilităților pe care le are: cunoașterea limbii engleze la un nivel superior, aspectul fizic, personalitatea, creativitatea, talentul de comunicator și, firește, numărul de ore pe care le lucrează în fiecare lună.

Câștigurile medii pentru un model de top sunt de 6000-7000 de euro lunar, dar pot să atingă valori mai mari, uneori chiar duble față de cele prezentate, în funcție de performanțele individuale și de nivelul serviciilor oferite. 

La aceste câștiguri se adaugă bonusuri generoase pentru facilități de beauty, fashion și deco, plus cadouri și împrumuturi financiare pentru servicii cosmetice și chirurgicale de înfrumusețare.

Dacă aceste detalii te-au convins să încerci o carieră în acest domeniu și este tentantă oferta pentru câți bani poți să câștigi din videochat, aplică la unul dintre studiourile consacrate și bucură-te de un job flexibil, creativ și bine plătit.