O femeie de afaceri nu se lasă descurajată ușor de scepticismul oamenilor din jurul ei. Ea ascultă toate opiniile și ține cont doar de acelea benefice pentru ea însăși și pentru afacerea ei. Ea este pregătită să lucreze, nu numai incredibil de mult, ci să-și asume riscuri conștientă fiind că, dacă se întâmplă ceva în neregulă, va trebui să rezolve acea problemă. Ea este un războinic care înțelege că marile realizări sunt rezultatul determinării, efortului, muncii în echipă și unei convingeri de necontestat că succesul îi aparține.

Există o serie de motive pentru care o femeie decide să își înceapă propria afacere: pasiunea de a rezolva o problemă, dorința de a avea mai mult control asupra carierei, dorința de a avea o viață mai echilibrată, dorința de a avea un program flexibil și de a avea o viziune personală și convingerea că aceasta poate deveni o afacere de succes.

Fiind propriul tău șef și având propria afacere este, fără îndoială, un scenariu incredibil de atractiv, dar acest lucru nu înseamnă că nu are complicațiile sale în ceea ce privește programul de lucru, bugetul, securitatea, angajamentul etc. Cel mai important este să te întrebi: Sunt gata să fac acest pas? Dacă răspunsul este da, orice altă problemă se va revolva. Trebuie să crezi că ești capabilă să față tuturor problemelor care vor apărea.

Există multe lucruri care te pot motiva să devii femeie de afaceri, dar cea mai mare motivație este aceasta: libertatea. Ai libertatea de a-ți urma visele.

Nu există o formulă magică pentru succes, iar un pas către necunoscut poate fi foarte înfricoșător. Este normal. Nu ai încredere în tine, în capacitățile tale și îți faci griji în privința viitorului, dar există un moment crucial … momentul în care decizi să faci acest pas și să te aventurezi în necunoscut sau să rămâi în spațiul de confort și să te gândești că ai fi putut face acest pas. Iată câteva calități pe care orice femeie de afaceri trebuie să le aibă.

Nu mai căuta aprobarea nimănui și crede în tine însăți, în nebuniile tale

Aceasta este afacerea ta, visul tău și ideea ta, a nimănui altcuiva. Nu există doi oameni la fel pe această planetă, nu există nici două idei sau două moduri identice de a face lucrurile. Crede în tine și în autenticitatea ta. Crede în puterea și abilitățile tale. Așa cum au reușit alte femei, așa poți reuși și tu. 

Crează-ți o viziune

Având încredere în instinctul tău și urmându-ți visele, străduiește-te să-ți împarți obiectivele în sarcini mici.

Este important să vezi dincolo de ce-ți dorești și să anticipezi toate posibilitățile. Trebuie să știi ceea ce vrei, cum vrei, când vrei etc..

Fiind propriul tău șef și având libertatea a-ți organiza programul trebuie să-ți creezi un plan și să-ți stabilești obiectivele. Întotdeauna este bine să-ți scrii obiectivele. Ia o hârtie și un creion. Vei reține mult mai ușor obiectivele dacă le vei scrie.

Sărbătorește reușitele

Învăță să sărbătorești realizările și obiectivele mici. Să nu devii o persoană pretențioasă odată cu trecerea timpului. Amintește-ți că marea este făcută din boabe de nisip … un bob de nisip nu e mult, dar unul câte unul…

Fii responsabilă și dă dovadă de inițiativă

Unul dintre cele mai importante lucruri este să îți îndeplinești angajamentele pe care le ai, în special cele față de tine însăți. Acest lucru îți va da o satisfacție profundă.

Nu ar trebui să renunți la primul obstacol apărut în cale. Implică-te și du lucrurile la bun sfârșit, chiar dacă va dura mai mult timp. Eșecul nu este acel lucru care nu merge bine de prima dată, eșecul înseamnă să abandonezi ceea ce vrei să faci, de teamă sau din cauza dificultăților. Ia măsuri, învăță, solicită ajutor, întreabă, utilizează internetul. În prezent, există mai multe instrumente decât scuze.

Dă dovadă de integritate și de coerență până la sfârșit

Dă dovadă de coerență în ceea ce vrei, ce zici, ce gândești, ce faci și ce simți. Nu este ușor, dar secretul stă în practică. Amintește-ți că succesul nu este o chestiune de destin, ci rezultatul muncii grele și al deciziilor luate în fiecare zi.

Investește în visul tău, căci astfel vei investi în tine, perseverează, ai răbdare, fii mulțumită de realizările tale. Și nu uita, pentru ca o afacere să se dezvolte frumos trebuie să fie promovată. Cum o poți promova? Intrând pe BIGG.ro și făcându-ți cont pe această platformă care își propune să ajute persoanele care vor să înceapă o afacere.

BIGG este cel mai mare catalog de furnizori, producători și importatori direcți din România. Din momentul în care firma ta va apărea în acest catalog va deveni vizibilă, iar numărul vizitatorilor site-ului tău va crește. Implicit vor crește și vânzările.

Așadar, nu mai ezita. Creează-ți propria afacere. Deschide-ți un magazin cu produse destinate femeilor în pas cu moda, de exemplu. Transformă-l într-un magazin chic, foarte bine organizat, cu ajutorul rafturilor metalice de pe rafturionline.ro.  Mult succes!