Mulți dintre noi am văzut în filme americane că oferirea de coșuri cadou cu produse alimentare și băuturi este un gest adesea întâlnit în diverse contexte, de la cele de familie, la relații de prietenie (inclusiv vecini), precum și în mediul profesional (colegi de serviciu, șefi). În România, obiceiul oferirii de coșuri cadou de Paște și coșuri cadou de Crăciun a fost promovat în special de către corporațiile care au venit cu această practică din străinătate. Acum, multe companii locale, inclusiv IMM-uri, oferă coșuri cadou gourmet angajaților, colaboratorilor, chiar și clienților de tip VIP (care au o importanță majoră pentru afaceri).

Gestul de a oferi cadouri de acest gen în mediul de business apropie oamenii, factorii de decizie și cei care acționează în relațiile de afaceri în mod obișnuit. Se elimină din unele tensiuni, se consolidează colaborările, se fidelizează personalul, se fluidizează relațiile de muncă. Companiile care oferă astfel de coșuri cadou câștigă la partea de reputație a brandului și au perspective mai bune pentru performanță. Angajații și colaboratorii se simt prețuiți, importanți pentru firma cu care lucrează, deci vor avea tendința de a munci mai eficient.

Cosuri cadou de Paste pentru familie și prieteni

În relațiile personale, se pot oferi cu succes coșuri cadou gourmet în aproape orice ocazie. În magazine se găsesc în prezent coșuri cadou de Paște, de obicei cu produse alimentare și băuturi alcoolice, eventual la pachet cu unele decorațiuni specifice. Magazinul online gourmetGIFT.ro, unul dintre brandurile cele mai cunoscute în sectorul de coșuri cadou și cadouri corporate, propune în fiecare an colecții dedicate atât pentru mediul de business, cât și pentru clienții individuali. Reprezentanții e-shop-ului cu 11 ani de experiență pe piața de specialitate explică faptul că este importantă asocierea produselor din coșul cadou, iar fiecare astfel de coș cadou trebuie să aibă puterea de a transmite mesaje puternice (de prietenie, de grijă, de speranță, de bucurie, de mulțumire etc.).

Coșurile cadou includ selecții de băuturi alcoolice fine, cafea premium italiană, ciocolată și alte dulciuri de la branduri internaționale de top, precum și alte produse gourmet exclusiviste. Există inclusiv variante de coșuri cadou tradiționale, cu produse românești de asemenea de excepție, de pe segmentul premium și de lux.

Coșul cadou gourmet premium este un cadou elegant, universal, potrivit în orice context (orice ocazie, orice relație între cel ce oferă și cel care primește). În funcție de buget, se pot găsi fel de fel de variante de coșuri cadou. Acestea au avantajul de a impresiona mai întâi estetic, apoi în momentul experienței de consum (de obicei alături de familie sau prieteni).

Coșurile cadou gourmet reprezintă experiențe memorabile, chiar epice atunci când includ produse precum șampanie autentică franțuzească sau whiskey nobil de la mărci de prestigiu. Valoarea percepută a coșurilor cadou este dincolo de costul efectiv, ceea ce le face cadouri cu atât mai potrivite. Coșuri cadou pentru părinți, coșuri cadou pentru bunici, coșuri cadou pentru nași, coșuri cadou pentru fini, coșuri cadou pentru prieteni… există o mulțime de variante, simplu de comandat online.